In deze Europese landen ontsnappen de rijksten ter wereld met superjachten aan de pandemie

De rijksten ter aarde verschuilen zich voor de pandemie op superjachten in een aantal Mediterrane havens onder de zon.

Italië is in augustus voor de tweede maand op rij de absolute topbestemming voor zogenoemde “superjachten” van de meest gegoede mensen in onze samenleving. Hun aantal nam sinds de pandemie fors toe.

De afgelopen vijf dagen waren er maar liefst 228 van deze luxueuze schepen te vinden in Italiaanse havens. Dat zijn er zeker 20 meer dan een jaar geleden, weet persagentschap Bloomberg.

De Verenigde Staten, tijdens het coronajaar 2020 nog de populairste bestemming, zakte naar de tweede plaats met een aanwezigheid van 198 superjachten. Een verlies van 43 schepen op een jaar tijd. Op de derde plaats staat momenteel Griekenland met 193 stuks. Het Mediterrane land met talloze kleine eilandjes mocht dit jaar 60 nieuwe superjachten verwelkomen.

Opvallend: Montenegro staat nu tiende in het klassement met zeker 17 superjachten. De naties die grenzen aan de Adriatische Zee werken de laatste jaren fors aan het uitbouwen van hun aanwezigheid binnen de ranking om zo meer jachten aan te trekken. Kroatië blijft met zijn zesde plaats de meest dominante speler van deze landen met 57 aangemeerde superjachten.

Modellen en oliesjeiks

Aan boord van enkele superjachten in Italië werden alvast enkele beroemde gasten gespot: Kendall Jenner, Paris Hilton, Dwyane Wade en Gabrielle Union lagen allemaal te zonnebaden op zo’n superjachten.

Er werden ook de superjachten van Russisch oligarch Alisher Usmanov, Qatarees politicus Sjeik Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani en de Russische oliemiljardair Eugene Shvidler opgemerkt.

Lees ook: Internationale reisbeperkingen zegen voor verkoop tweedehands superjachten

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20