Horeca
Restaurant in Dubai introduceert AI-chef
Key takeaways In het centrale district van Dubai, vlak bij de Burj Khalifa, opent binnenkort WOOHOO. Het restaurant belooft een futuristische eetervaring onder het motto “eten in de toekomst”. Dit meldt Reuters. Voorlopig wordt het eten door menselijke chefs samengesteld, maar het restaurantconcept is gebaseerd op een AI-kok genaamd “Chef Aiman”. Aiman, een taalmodel gespecialiseerd […]
“Eind dit jaar zal één Britse pub per dag deuren moeten sluiten”
Key takeaways De pubindustrie in het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met een crisis. Verwacht wordt dat er tegen het einde van het jaar elke dag een bar failliet zal gaan. De British Beer and Pub Association (BBPA), die meer dan 20.000 pubs vertegenwoordigt, voorspelt 378 sluitingen in Engeland, Schotland en Wales. Daarmee zouden 5.600 banen […]
Belgische horeca verzet zich tegen uitbreiding rookverbod
Key takeaways Vrijdag kwamen Horeca Vlaanderen, Horeca Wallonië en Horeca Brussel samen met het kabinet van federaal minister Vandenbroucke. Centraal stond de eerste versie van de nieuwe wetgeving die het rookverbod uitbreidt. Het voorstel wil vanaf 1 januari 2026 roken op terrassen verbieden en rookkamers afschaffen. Vooral cafés en andere zaken met grote buitenterrassen voelen […]
No-shows teisteren Belgische horeca: 77 procent van de zaken krijgt daar maandelijks mee te maken
Key takeaways Een aanzienlijk deel van de Belgische horecazaken heeft regelmatig last van no-shows, met meer dan 77 procent die minstens één keer per maand een no-show melden. Voor een aanzienlijk aantal (17 procent) komt dit probleem meerdere keren per week voor. De gevolgen zijn groot: potentieel inkomstenverlies, inefficiënte personeelsplanning, voedselverspilling en onbezette tafels die […]
De Michelingids legt nu ook hotels onder het vergrootglas. Maar waar letten de mysterieuze inspecteurs op?
De Michelingids, mondiaal bekend voor restaurantbeoordelingen, breidt zijn reikwijdte uit naar de hotelwereld. In het nieuws. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, leidt de gids naar nieuwe horizonten. Onder zijn bewind beoordelen inspecteurs duizenden hotels op een scala aan veeleisende criteria. Vijf beoordelingscriteria Zoom in. Er zijn vijf beoordelingscriteria voor hotels: Het addertje […]
In Engeland en Wales deed elke dag minstens één pub zijn deuren definitief dicht
Engeland en Wales tellen op dit ogenblik 39.787 pubs. Vorig jaar op hetzelfde tijdstip omvatte de sector, inclusief leegstand en panden die te huur werden aangeboden, nog 40.173 adressen. Dat zegt een rapport van vastgoedadviseur Altus Group, gebaseerd op een analyse van officiële overheidsgegevens. De resultaten geven aan dat dit jaar elke maand meer dan […]
Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben onevenwichtig jaar achter de rug
De Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben een wisselend jaar achter de rug. De sector werd geconfronteerd met onderbrekingen in de toeleveringsketen, concurrentie van andere drankensectoren en een onregelmatig verder herstel van de verkopen in de horeca-sector. Innovatie en flexibiliteit zullen de brouwers echter helpen om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te pakken. Dat staat […]
Ierse horeca rekent af met eeuwenoude wetgeving
Ierland past zijn wetgeving inzake alcoholvergunningen aan. De wijzigingen moeten de stedelijke cultuur ten goede komen en nachtclubs ondersteunen. Dat heeft Leo Varadkar, Iers minister van Ondernemingen, Handel en Werkgelegenheid, gezegd. Vadakar beklemtoonde dat het besluit van Ierland een aantrekkelijke bestemming, vergelijkbaar met de rest van Europa, moet maken. De minister stelde te hopen dat […]
Horeca software = beter rendement
Geschreven met branded content van Horeko Beter rendement uit jouw horecaonderneming, wie wil dat nou niet? De horeca software van Horeko kan jou hierbij helpen! We begrijpen dat je een horecaondernemer bent en geen IT’er. Toch helpt de praktische horeca software jouw zaak vooruit. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder. Keukenmanagement Papieren met daarop het […]
Restaurants Ikea hebben voedselverspilling gehalveerd
De restaurants van de Zweedse meubelketen Ikea hebben hun voedselafval de voorbije vijf jaar met 54 procent verminderd. Daarmee realiseert de keten een belangrijke kostenbesparing, terwijl het bedrijf tevens zijn economische voetafdruk vermindert. Dat heeft het Zweedse concern gemeld. Ikea is de grootste meubelgroep van de wereld, maar herbergt binnen de muren van zijn vestigingen […]
Bijna driekwart Britse pubs vreest winter niet te zullen overleven
In het Verenigd Koninkrijk zegt meer dan 70 procent van de pubs te vrezen de winter niet te zullen overleven, tenzij er ingrepen volgen om de energieprijzen onder controle te houden. Dat blijkt uit een enquête van The Morning Advertiser bij Britse brouwers en pubeigenaars. De sector waarschuwt dan ook voor een dreigend doemscenario en […]
Londens nachtleven vreest voor een dreigende decimering
Het Britse nachtleven, dat een zware strijd heeft geleverd om de lockdowns van de coronapandemie te overleven, wordt opnieuw met een hard gevecht geconfronteerd. De sector moet nu immers afrekenen met oplopende kosten, die zowel de budgetten van de klanten aantasten als de uitgaven van de clubs, bars en cafés opdrijven. Zonder een tussenkomst van […]
