Horeca
De Michelingids legt nu ook hotels onder het vergrootglas. Maar waar letten de mysterieuze inspecteurs op?
De Michelingids, mondiaal bekend voor restaurantbeoordelingen, breidt zijn reikwijdte uit naar de hotelwereld. In het nieuws. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, leidt de gids naar nieuwe horizonten. Onder zijn bewind beoordelen inspecteurs duizenden hotels op een scala aan veeleisende criteria. Vijf beoordelingscriteria Zoom in. Er zijn vijf beoordelingscriteria voor hotels: Het addertje […]
In Engeland en Wales deed elke dag minstens één pub zijn deuren definitief dicht
Engeland en Wales tellen op dit ogenblik 39.787 pubs. Vorig jaar op hetzelfde tijdstip omvatte de sector, inclusief leegstand en panden die te huur werden aangeboden, nog 40.173 adressen. Dat zegt een rapport van vastgoedadviseur Altus Group, gebaseerd op een analyse van officiële overheidsgegevens. De resultaten geven aan dat dit jaar elke maand meer dan […]
Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben onevenwichtig jaar achter de rug
De Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben een wisselend jaar achter de rug. De sector werd geconfronteerd met onderbrekingen in de toeleveringsketen, concurrentie van andere drankensectoren en een onregelmatig verder herstel van de verkopen in de horeca-sector. Innovatie en flexibiliteit zullen de brouwers echter helpen om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te pakken. Dat staat […]
Ierse horeca rekent af met eeuwenoude wetgeving
Ierland past zijn wetgeving inzake alcoholvergunningen aan. De wijzigingen moeten de stedelijke cultuur ten goede komen en nachtclubs ondersteunen. Dat heeft Leo Varadkar, Iers minister van Ondernemingen, Handel en Werkgelegenheid, gezegd. Vadakar beklemtoonde dat het besluit van Ierland een aantrekkelijke bestemming, vergelijkbaar met de rest van Europa, moet maken. De minister stelde te hopen dat […]
Horeca software = beter rendement
Geschreven met branded content van Horeko Beter rendement uit jouw horecaonderneming, wie wil dat nou niet? De horeca software van Horeko kan jou hierbij helpen! We begrijpen dat je een horecaondernemer bent en geen IT’er. Toch helpt de praktische horeca software jouw zaak vooruit. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder. Keukenmanagement Papieren met daarop het […]
Restaurants Ikea hebben voedselverspilling gehalveerd
De restaurants van de Zweedse meubelketen Ikea hebben hun voedselafval de voorbije vijf jaar met 54 procent verminderd. Daarmee realiseert de keten een belangrijke kostenbesparing, terwijl het bedrijf tevens zijn economische voetafdruk vermindert. Dat heeft het Zweedse concern gemeld. Ikea is de grootste meubelgroep van de wereld, maar herbergt binnen de muren van zijn vestigingen […]
Bijna driekwart Britse pubs vreest winter niet te zullen overleven
In het Verenigd Koninkrijk zegt meer dan 70 procent van de pubs te vrezen de winter niet te zullen overleven, tenzij er ingrepen volgen om de energieprijzen onder controle te houden. Dat blijkt uit een enquête van The Morning Advertiser bij Britse brouwers en pubeigenaars. De sector waarschuwt dan ook voor een dreigend doemscenario en […]
Londens nachtleven vreest voor een dreigende decimering
Het Britse nachtleven, dat een zware strijd heeft geleverd om de lockdowns van de coronapandemie te overleven, wordt opnieuw met een hard gevecht geconfronteerd. De sector moet nu immers afrekenen met oplopende kosten, die zowel de budgetten van de klanten aantasten als de uitgaven van de clubs, bars en cafés opdrijven. Zonder een tussenkomst van […]
Inkrimping Britse pubsector gaat onverminderd verder; dit jaar al 200 adressen verdwenen
In Engeland en Wales zijn er momenteel nog minder dan 40.000 pubs actief. Daarmee is de sector tot zijn kleinste omvang sinds mensenheugenis gekrompen. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Altus Group. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar hebben in Engeland en Wales volgens de vastgoedadviseur tweehonderd pubs beslist hun deuren te […]
Dure menu’s en financiële steun kunnen toprestaurant Noma niet uit verlies houden
Het wereldberoemde Deense restaurant Noma heeft het voorbije jaar afgesloten met een verlies van 1,69 miljoen Deense kroon (227.000 euro). Daarmee moest Noma, dat de voorbije periode geregeld tot het beste restaurant van de wereld werd verkozen, voor de eerste keer in vier jaar tijd een negatief resultaat melden. Ook financiële steun van de Deense […]
Landen spelen vaker culinaire troeven uit om toeristen te lokken
Het toerisme kijkt steeds vaker naar de nationale keuken om tegenover rivaliserende bestemmingen een concurrentieel voordeel uit te bouwen. Dat staat is een rapport van consulent GlobalData. Toeristische bestemmingen spelen met deze initiatieven volgens de onderzoekers in op een trend die door de uitbraak van de coronapandemie is aangewakkerd. “Het herstel van de reisindustrie komt […]
Horeca blijft worstelen met tekort aan personeel
De horeca heeft het bijzonder moeilijk om voldoende werknemers aan te trekken. Dat blijkt uit een rapport van consulent Acerta, gespecialiseerd in personeelszaken, bij zesduizend werkgevers in de provincie Antwerpen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat geen enkele andere economische sector sinds de uitbraak van de coronacrisis met een groter banenverlies werd geconfronteerd […]