Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben onevenwichtig jaar achter de rug

De Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben een wisselend jaar achter de rug. De sector werd geconfronteerd met onderbrekingen in de toeleveringsketen, concurrentie van andere drankensectoren en een onregelmatig verder herstel van de verkopen in de horeca-sector. Innovatie en flexibiliteit zullen de brouwers echter helpen om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te pakken. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse Brewers Association.

Waarom is dit belangrijk?

In de Verenigde Staten vormen de ambachtelijke brouwers voor de nationale bierindustrie een belangrijke groeisector. Terwijl de volledige Amerikaanse biersector dit jaar 1 procent meer volumes verkocht dan vorig jaar, konden de ambachtelijke brouwers een stijging met 8 procent melden.

Markt met diverse uitdagingen: Waarnemers waarschuwen dat ook de ambachtelijke brouwers aandacht zullen moeten hebben voor de karakteristieken van een markt die steeds meer een matuur karakter vertoont, terwijl tevens zal moeten worden afgerekend met de economische tegenwind die de hele biersector treft.

  • “Brouwerijen, bars en restaurants hebben dit jaar hun onregelmatig herstel verder gezet”, merkt de Brewers Association op. “De horecasector neigt steeds meer naar zijn vroegere tre
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer