Hoeveel heeft de Reddit-belegger Roaring Kitty verdiend aan zijn belegging in GameStop?

Keith Gil, beter bekend als Roaring Kitty of DeepFuckingValue, heeft een screenshot gedeeld waarop duidelijk te zien is hoeveel de Reddit-belegger tot nu toe verdiend heeft aan zijn belegging in GameStop.

De opvallende hausse van GameStop zal ongetwijfeld bij veel beleggers nog in het geheugen gegrift staan. In januari was de koers van het aandeel gestegen van 17,25 dollar naar 347,5 dollar op het hoogtepunt. Dat was een stijging van maar liefst 1.900 procent. Die plotse hausse was het gevolg van een legertje Reddit-beleggers (Wallstreetbets) die massaal het aandeel van de gamewinkelketen hebben gekocht.

Ruim 25 miljoen dollar

Intussen heeft het aandeel al een zeer volatiel parcours achter de rug. Op dit moment moet u 190 dollar betalen als u een aandeel van GameStop wenst te kopen. Hoe dan ook hebben enkele beleggers mooie rendementen gerealiseerd tijdens de hausse begin dit jaar. Een van die beleggers is Keith Gil, die op Reddit de schuilnaam Roaring Kitty gebruikt. Hij was één van de personen verantwoordelijk voor de rally van GameStop.

De Amerikaanse nieuwssite MarketWatch heeft een screenshot gedeeld die van Gil zou komen. Hij zou woensdag een afbeelding van zijn portefeuille gepost hebben in de Reddit-groep Wallstreetbets. Daaruit blijkt dat het belang dat Gil momenteel in GameStop heeft ruim 28 miljoen dollar waard is. Zijn positie bestaat uit bijna 19 miljoen dollar aan aandelen en 9 miljoen dollar aan opties. Het gerealiseerde rendement bedraagt momenteel 25,2 miljoen euro. Dat betekent dat de waarde van zijn posities is toegenomen met maar liefst 938 procent. MarketWatch heeft tot nu toe wel niet kunnen bevestigen of de afbeelding wel degelijk gepost werd door Gil.

Digitalisering GameStop

In februari werd Gil verhoord door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de rol die hij heeft gespeeld bij de plotse hausse van GameStop. De belegger liet toen weten dat hij al in 2019 aandelen van de gamewinkelketen had gekocht; Hij gaf toen aan dat hij ervan overtuigd was dat Gamestop zichzelf kon heruitvinden. ‘GameStop kan de ultieme bestemming worden voor gamers in een boomenede gamemarkt van 200 miljard dollar’, zei hij toen.

Sinds het tumult lijkt GameStop zijn kar te hebben gekeerd. De gamewinkelketen werkt nu volop aan een digitale transformatie. Zo heeft GameStop onlangs Elliott Wilke aangenomen als de nieuwe chief growth officer. De man was vroeger actief voor de e-commercegigant Amazon.

Het bedrijf heeft ook Andrea Wolfe aangesteld als vice-president merkontwikkeling en Tom Petersen als vicepresident merchandising. Wolfe was voorheen vicepresident marketing bij het e-commercebedrijf Chewy terwijl Petersen vicepresident merchandising was.

In maart had GameStop de formatie aangekondigd van een driekoppige commissie onder voorzitterschap van Ryan Cohen, die verantwoordelijk is voor de stappen die moeten leiden tot een herschikking van de leiding van het bedrijf. (am)

Meer