Hoe kan ik korting krijgen op het toegangsticket van een pretpark?

Om je te helpen bij het besparen van geld op de entreekaarten voor themaparken hebben we een snelle “Waar” of “Niet waar” quiz voor je samengesteld: Op het moment dat je van plan bent om een bezoek te brengen aan een themapark, dan ben je meestal niet van plan om onnodig veel geld uit te geven om binnen te kunnen komen.

Hoewel themaparken zijn ontworpen om geld te verdienen, hoeven ze niet onnodig veel euro’s uit je zak te kloppen als je er een bezoekje aan wilt brengen. Met een paar eenvoudige strategieën kun je immers de entreekosten, maar ook die van eten en zelfs souvenirs aanzienlijk naar beneden bijstellen. Dit moet je toch wel als muziek in de oren klinken, zeker als je op zoek bent naar een leuke dag. Indien je wilt weten wat je moet doen om tegen gereduceerde tarieven van een dagje themapark te kunnen genieten, dan dien je snel verder te lezen om dit op een simpele manier een stuk meer betaalbaar te maken.

Verlaag de entreekosten van een themapark

Vandaag de dag dien je vaak tientallen euro’s te besteden als je toegang wilt krijgen tot een themapark. Hoewel dit voor veel mensen een enorm bedrag is, liegen de meeste toegangsprijzen voor een dagje plezier en vermaak er niet om. Deze prijzen zijn doorgaans ronduit belachelijk te noemen en om die reden gaan veel mensen liever niet akkoord als ze merken dat ze eigenlijk te veel betalen. Ze gaan dan ook op zoek naar meer redelijke toegangsprijzen en zijn bereid om verschillende manieren uit te proberen om geld te besparen. Een aantal bekende manieren hebben we voor je op een rijtje gezet zodat ook jij niet onnodig veel euro’s uit je zak hoeft te laten kloppen voor een dagje naar een themapark.

Online entreekaarten kopen

Door de entreekaarten online te bestellen wordt je waarschijnlijk twee keer beloond:

  • met een gereduceerde prijs voor de entreekaarten,
  • met een snellere toegang tot het park als je langs de lange wachtrij voor de kassa kunt lopen.

Je kunt aanzienlijk wat besparen door online te gaan shoppen en op de website van een willekeurig themapark vaak dagkaarten kopen tegen aanzienlijk verlaagde tarieven.

Soms kun je zelf via bepaalde online verkopers voordelige entreekaarten kopen voor themaparken die doorgaans geen voordeeltarieven hanteren, zoals Disneyland. Hierbij moet je echter rekening houden met het feit dat er ook een groot aantal vervalsingen van dergelijke kaarten te koop aan worden geboden. Voordat je via deze weg entreekaarten wilt kopen, is het zaak om grondig onderzoek naar de verkoper te verrichten en zo diens betrouwbaarheid te checken.

Als je op zoek bent naar online entreekaarten voor themaparken, dan zul je als snel merken dat sommige verkopers promoties aanbieden die alleen in bepaalde periodes geldig zijn, zoals seizoensgebonden themaparken (in tegenstelling tot parken die heel het jaar door hun deuren voor het publiek open hebben gesteld). Vaak worden de entreekaarten dan in het voorjaar te koop aangeboden.

Promotieaanbiedingen gebruiken

Op het eerste gezicht lijken supermarkten, fastfoodketens en frisdrankfabrikanten niets met elkaar gemeen te hebben. Niets is echter minder waar want dit zijn slechts enkele bedrijven die van tijd tot tijd kortingen aan kunnen bieden op de entreekaarten van uiteenlopende themaparken. Het is dus goed om op reclames en verpakkingen te letten van de producten van dit soort ondernemingen als je binnenkort een bezoekje wilt brengen aan een themapark. Met een beetje geluk loop je immers zomaar een interessante promotieaanbieding tegen het lijf waarmee je flink wat euro’s kunt besparen.

Speciale aanbiedingen voor buurtbewoners

Indien je in de buurt woont van een themapark, dan bestaat er een zekere kans dat veel parken een speciaal tarief aanbieden speciaal voor de lokale bevolking. Deze aanbiedingen kunnen je bijvoorbeeld tegen een gereduceerd tarief een dagkaart aanbieden, maar je eveneens ook een voordelig jaarabonnement op het park voorschotelen.

Een meerdagenkaart is vaak voordeliger

Als je van plan bent om meer dan één dag naar een themapark te gaan, dan verdien je eigenlijk wel een zekere korting en dat is dan ook precies wat de meeste parken hun bezoekers bieden. Een heleboel themaparken bieden immers meerdagenkaarten aan tegen een verlaagd tarief en soms kun je zelfs op een voordelige manier in (of in de buurt van) het park een overnachting regelen.

Werk voor je korting

Medewerkers van bepaalde bedrijven kunnen rekenen op een interessante korting bij één of meerdere themaparken waar hun werkgever een overeenkomst mee heeft gesloten, of nauw mee samenwerkt. Op die manier kun je dus flink wat geld besparen op de toegangsprijzen. Verder bieden veel parken kortingen aan, aan studenten en senioren. Uiteraard dien je voor elk bezoek aan een themapark na te gaan of je (wanneer je denkt dat je in aanmerking komt voor een korting) tegen verlaagd tarief het park mag bezoeken. Vaak is dit soort informatie te vinden op de websites van themaparken.

Groepskortingen

Met een grote groep naar een themapark gaan, is niet alleen erg gezellig, maar vaak ook nog eens een stuk voordeliger. De meeste themaparken hanteren namelijk speciale groepstarieven waarmee je aardig wat geld kunt besparen. In de regel is er wel een minimaal aantal personen vereist om van een dergelijke groepskorting gebruik te kunnen maken. De kortingen zijn vaak zo aantrekkelijk dat het zeker de moeite zal lonen om voor elk bezoek even na te gaan hoeveel geld je als groep op kun strijken.

Op vakantie in een themapark

Indien je verblijf in een themapark gekoppeld is aan meerdere overnachtingen in bijvoorbeeld een hotel of een bungalowpark, dan zal je dat vaak een interessante korting opleveren op de toegangsprijzen. Voor het kopen van kaartjes voor het themapark en het boeken van je accommodatie, is het dan ook verstandig om naar een dergelijk combivoordeel te kijken. Themaparken werken immers vaak nauw samen met hotels in de buurt en kunnen in veel gevallen een aantrekkelijke all-inclusive vakantie aanbieden. Entree en verblijf tegelijkertijd boeken is dan ook vaak een prima manier om op de entree van een themapark en het verblijf in de buurt te besparen. Op deze manier kun je dus op een simpele manier veel geld besparen, bijvoorbeeld als je een familie-uitstapje wilt gaan plannen.

Tweede dag gratis entree

Het geld dat je wilt besteden aan een bezoek aan een themapark kun je nog verder uitsmeren door te profiteren van een aanbieding waarbij de tweede dag gratis toegang zal inhouden. Diverse parken bieden immers een tweede dag gratis als je een speciaal entreekaartje koopt, terwijl andere parken een tweede dag gratis toegang aanbieden op het moment dat je je eerste bezoek bent begonnen na een bepaalde tijd.

Seizoenskaarten

Indien je van plan bent om hetzelfde park meerdere keren te gaan bezoeken, dan zou de aankoop van een seizoenskaart je een heleboel geld kunnen besparen. Bereken altijd wel vooraf hoeveel bezoeken je nodig hebt om deze kaart terug te verdienen. Op het moment dat het aantal geplande bezoeken dit aantal overschrijdt, dan weet je zeker dat je een goede deal hebt gevonden. Voor een nog betere deal zou je bovendien kunnen kijken of je, tegen de betaling van een geringe meerprijs, ook gratis je auto kunt parkeren en op die manier nog meer kunt profiteren van de aankoop van je seizoenskaart. Bij veel themaparken kun je zelfs een gekochte dagkaart upgraden naar een seizoenskaart door aalleen het verschil tussen beide kaarten bij te betalen. Dit is een geweldige deal als je eerst na wilt gaan of een themapark het wel waard is om er een duurdere kaart voor aan te schaffen. Achteraf zul je dan het verschil er ruimschoots uit kunnen halen door meerdere bezoeken aan het park te brengen in het betreffende seizoen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20