Het beste en het leukste van techbeurs CES 2020

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas komen de grote namen uit de technologiewereld de prachtigste en meest futuristische projecten voorstellen. Maar het zijn er erg veel, dus heeft BusinessAM voor u een selectie gemaakt.

1. De toiletpapier-robot – Charmin van Procter&Gamble

Komt hij er of niet, dat is nog niet duidelijk. Maar met deze Charmin-toiletrobot valt u in theorie nooit zonder toiletpapier, want die brengt u dat. De robot wordt bestuurd met bluetooth en een app. Of de robot ook deuren open krijgt, trappen kan doen en zelf de rol wc-papier uit de kast krijgt, is niet bekend.

2. Ballie – Samsung

https://www.youtube.com/watch?v=c7N5UDZX7TQ

De schattigste robot ter wereld, dat schreven we al. Ballie is een bijzonder kleine, rollende persoonlijke assistent, die u volgt en uw slimme apparaten helpt bedienen. Bijzonder creepy of bijzonder fijn, dat laten we aan u over.

3. De vliegende elektrische taxi van Uber en Hyundai

Hyundai en Uber werken dan weer aan een vliegende taxi. De samenwerking is op CES voorgesteld en daar bleek vooral uit dat een tijdstip voor take-off nog niet vaststaat.

4. De Sero-draaitelevisie – Samsung

Kijk je filmpjes in de beste kwaliteit, of ze nu in horizontale of portretmodus opgenomen zijn. Dat is het idee achter de Sero-televisie van Samsung. Hij heeft 8K en kan dus 180 graden draaien. Als u ook een Samsung-smartphone hebt, zal de Sero automatisch registreren in welke stand hij moet staan.

5. Neon – Samsung STAR labs

Neon is een spraakassistent met een levensecht, op scherm, gezicht. Volgens Samsung STAR labs, die de Neon ontwikkelde, kan de assistent levensechte vragen stellen en antwoorden geven. Die antwoorden zoekt hij op in een fractie van een seconde. Nog volgens de ontwikkelaars heeft Neon een echt mensengeheugen. Een claim die echter nog niet onafhankelijk geverifieerd werd.

6. Exoskelet Guardian XO – Sarcos

Een robot uitvinden die alles voor u doet, dat is moeilijk. Maar een robot die u kan helpen met alles te doen, dat is beter. Dat weten ze bij Sarcos ook en daarom ontwikkelden ze een exoskelet dat bovenmenselijke krachten heeft. Zware jobs uitvoeren kan dus met de hulp van dit exoskelet.

7. AVTR – Mercedes Benz

De wagen die Mercedes Benz liet voorstellen door Avatar-regisseur James Cameron is een toekomstbeeld, een prototype. Een console als stuur, een design dat in de natuur moet wegsmelten, wielen die ook zijdelings keren mogelijk maken en een design dat in de natuur moet passen: Mercedes mikt op de toekomst.

8. Ori en Duet – DELL

Is het een plooibare tablet of een uit de hand gelopen computer? Ori en Duet van DELL gelden wel als de best onthaalde plooibare personal computers die er op de markt zijn.

9. Sekstech

Er was veel seks op CES 2020 dit jaar. Waar vorige edities nog een hoekje voorzien hadden voor baanbrekende manieren om porno te kijken, ligt de focus nu vooral op seksuele gezondheid en vrouwelijk plezier. Zo was er genoeg speelgoed voor volwassenen om een artikel mee te vullen. Een voorbeeldje? De Come Play Petl, bijvoorbeeld, is er eentje om te delen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20