HEMA krijgt nieuwe CEO

De Nederlandse winkelketen HEMA haalt de topvrouw van drogisterijketen Etos, Saskia Egas Reparaz, binnen als nieuwe eindverantwoordelijke. Ze volgt de huidige topman Tjeerd Jegen op.

De 47-jarige Egas Reparaz wordt overigens de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter bij de winkelketen.

Overname door Jumbo

HEMA wordt overgenomen door de familie Van Eerd, de ondernemingsfamilie achter de supermarktketen Jumbo. Ze doen dat via het investeringsvehikel Mississippi Ventures. De overname gebeurt samen met de eveneens Nederlandse investeerder Parcom.

Nu de overname van HEMA door Mississippi Ventures en Parcom nagenoeg is voltooid, is het volgens Jegen een “natuurlijk moment” om plaats te maken.

Topvrouw van Etos

Reparaz werkte de afgelopen jaren bij supermarktgroep Ahold Delhaize, de laatste jaren in de rol van eindverantwoordelijke van Etos. Ook is ze lid is van het Europese leadership-team van Ahold Delhaize.

Verder maakte HEMA bekend dat drie van de vijf bestuurders (commissarissen) worden vervangen. De komende tijd worden de plannen door HEMA verder uitgewerkt. Momenteel gaat alle aandacht naar het door de coronacrisis loodsen van het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20