Maakt ‘Guitar Hero’ een comeback in gamesland?

In 2005 verscheen de eerste versie van het spel Guitar Hero. In het spel kan je, met behulp van een speciale controller, gitaar spelen. Er verschenen verschillende versies van het spel, maar de voorlopig laatste dateert al van 2015. Sindsdien is het stil rond het spel, maar nu lijkt het erop dat Guitar Hero mogelijk een comeback zal maken.

Videogame-producer Activision Blizzard is nu officieel overgenomen door Microsoft. Naar aanleiding van de overname heeft Bobby Kotick, de CEO van Activision-Blizzard een toespraak gehouden voor zijn werknemers en daarin liet hij weten dat een populair spel mogelijk zal terugkeren.

Guitar Hero

In zijn toespraak sprak Kotick over hoe hij denkt dat gaming er binnen tien jaar uit zou kunnen zien. Daarbij keek hij ook terug in de tijd naar oude toppers van het bedrijf. “De terugkeer van Guitar Hero en andere zaken, zou niet mogelijk zijn zonder de nodige financiële middelen. En nu hebben we eindeloze mogelijkheden voor de toekomst en dat is gewoon ongelofelijk spannend.”

Dit is nog geen officiële bevestiging dat Guitar Hero zal terugkeren, maar het betekent wel dat een terugkeer, nu Activision Blizzard meer financiële middelen heeft, tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast wil Activision Blizzard met de hulp van Microsoft ook meer inzetten op onderzoek. “Gebruik maken van hun AI en machine learning, data-analyses, nieuwe manieren om over graphics te denken … Ik zie ongelimiteerd potentieel.”

Meer