De grootste zeven Amerikaanse techbedrijven hebben meer financiële macht dan bijna eender welk land in de wereld

De winsten en marktkapitalisaties van de zogenaamde “Magnificent 7” (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla) overtreffen die van alle beursgenoteerde bedrijven in bijna elk G20-land, aldus Deutsche Bank dinsdag in een onderzoeksnotitie.

Waarom is dit belangrijk?

De techbedrijven hebben enkele boerenjaren achter de rug. Eerst was er de coronacrisis, gevolgd door een stormloop op AI-aandelen. 2022 was tussendoor wel een moeilijk jaar door het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken. Intussen kunnen de bedrijven zich voorbereiden op de eerste renteverlagingen.

In het nieuws: De gecombineerde marktwaarde en winsten van de zeven grootste techbedrijven kloppen bijna alle beurzen in de wereld, leert een onderzoek van Deutsche Bank.

  • De analisten van Deutsche Bank benadrukken dat de zeven grootste Amerikaanse techbedrijven samen de op één na grootste beurs ter wereld zouden zijn. "Microsoft en Apple hebben elk een marktkapitalisatie die vergelijkbaar is met die van alle beursgenoteerde bedrijven in Frankrijk, Saoedi-Arabië en het Verenigd Konink
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer