Grapmunt Shiba Inu bereikt nieuwe all-time high na monsterlijke rally van meer dan 40 procent

Mememunt Shiba Inu (SHIB) bereikte zondag een nieuwe recordprijs van 0,000039 dollar nadat er geruchten rondgingen dat de crypto beschikbaar zou worden op beleggingsapp Robinhood. Ondertussen kunnen beleggers de munt al inslaan op Public, een rivaliserende beursapp.

Shiba Inu (SHIB), de cryptomunt die vaak de ‘Dogecoin killer’ genoemd wordt, noteert de laatste 24 uur een koersstijging van meer dan 40 procent. Op het moment van schrijven, klom SHIB met meer dan 50 procent in de voorbije zeven dagen. In de hele maand oktober steeg de munt al met meer dan 400 procent.

Om de gigantische opkomst van de grapmunt nog beter te illustreren, kun je ook stellen dat wie op 1 januari duizend dollar in Shiba Inu stak, nu al 500 miljoen dollar zou hebben.

Meerdere verklaringen voor de hausse

Buiten de geruchten over een opname in het portfolio van Robinhood, zijn er nog verschillende andere verklaringen voor de monsterrally van SHIB. Zo investeerde een groot aantal “cryptowhales”, grote portefeuillehouders, in de grapmunt vanaf september. Dat bracht opnieuw leven in de koersontwikkeling van de grapmunt.

Midden oktober kondigde de ontwikkelaars achter SHIB aan dat ze een reeks van 10.000 NFT’s, zogenoemde “Shiboshis”, zullen lanceren. Om die te kopen, moesten beleggers wel een nieuwe grapmunt, Doge Killer (LEASH), oppotten. Maar om de NFT’s een nieuwe naam te geven, moesten er effectief Shiba Inu-munten ingezet worden. De handelsvolumes van de cryptomunt stegen met bijna 10 procent in navolging van het NFT-project.

Volgens Google trends zou Shiba Inu voor de rest van oktober een bijna ongekende hoeveelheid interesse van internetgebruikers genieten. De cryptomunt werd onlangs dan ook op verschillende grote cryptobeurzen opgenomen. Zo werd het vorige week mogelijk om de grapmunt te verhandelen op Novadax, een van de grootste digitale beurzen van Brazilië. Daarna volgde beleggersapp Public, met wereldwijd meer dan 50 miljoen actieve gebruikers.

Naam van “Dogecoin killer” waarmaken

De totale marktwaarde van Shiba Inu staat op het moment van schrijven hoger dan 15 miljard dollar. Daarmee heeft de munt zich stevig genesteld in de top 15 van grootste cryptomunten ter wereld. Shiba Inu was in de laatste 24 uur ook de meest verhandelde cryptomunt op handelsplatform Binance, met een dagelijks volume van meer dan 2 miljard dollar.

Shiba Inu heeft nu ongeveer de halve marktwaarde van Dogecoin (DOGE) bereikt, de originele grapmunt en 9de grootste cryptomunt. Volgens verschillende cryptoanalisten kan Shiba Inu in de komende maanden wellicht de bijnaam van “Dogecoin killer” waarmaken en DOGE van de troon stoten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20