Cryptomunt Shiba Inu doet mee aan de NFT-gekte: wat moet je weten over de “Shiboshis” en is er een nieuwe rally in de maak?

De ontwikkelaars achter grapmunt Shiba Inu (SHIB) zullen in de komende weken meer dan 10.000 NFT’s van “schattige hondjes” lanceren. Wat betekent dit voor de koers van de cryptomunt?

NFT’s (non-fungible tokens) zijn digitale kunstwerkjes die verankerd staan op de gedecentraliseerde databases genaamd blockchains. Er werden van verschillende zaken al NFT’s gemaakt, zoals van foto’s, video’s, tweets, 3D-omgevingen en zelfs scheten. Grapmunt Shiba Inu, die de afgelopen maand een monsterlijke rally van meer dan 300 procent zag, wil nu mee op de NFT-kar springen.

In de komende weken zullen er ongeveer 10.000 verschillende “Shiboshis”, NFT’s met schattige varianten van Shiba Inu-hondjes, uitkomen die cryptobeleggers kunnen aankopen. NFT’s hebben in het verleden al gigantische rendementen opgeleverd voor investeerders die er vroeg bij waren. De ontwikkelaars achter Shiba Inu rekenen dus op heel wat enthousiasme van hun “Shib army”, ofwel legertje van Shiba Inu-beleggers.

Doge Killer

Het opmerkelijke aan de verkoop van de NFT’s is dat ze ook een nieuwe grapmunt, genaamd LEASH (Engels voor leiband), promoot. Wie het eerst toegang wil hebben tot de Shiba Inu-NFT’s zal deze nieuwe cryptomunt moeten oppotten. LEASH is trouwens enkel de beurstikker van deze grapmunt. Officieel heet de nieuwe crypto “Doge Killer”, een verwijzing naar het koosnaampje van de Shiba Inu-munt, die ontworpen was om Dogecoin (de originele mememunt) te overschaduwen.

SHIB kwam in de zomer van 2020 voor het eerst op de markt. Volgens de tabellen van Coingecko wedijvert de munt voor de 12e plaats op de cryptomarkt volgens marktwaarde. Op een jaar tijd zou de munt zo’n 26 miljoen procent hoger gekoerst zijn.

24 uur na de lancering van de NFT’s zullen aankopen ook mogelijk zijn met Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptomunt. De eerste 3.000 “Shiboshis” zullen voor zo’n 0,1 ETH over de digitale toonbank gaan, dat is net geen 300 euro per NFT. De volgende 5.000 zullen aanvankelijk geveild worden voor 0,2 ETH. Eén cryptowallet kan maximaal 10 van de NFT’s aankopen.

Gevolgen voor de koers van Shiba Inu

De aangekochte “Shiboshis” zijn voorzien van willekeurige namen op basis van de verkoopvolgorde, zoals bijvoorbeeld 00023. Door 100 dollar in Shiba Inu-munten te betalen, kunnen beleggers de naam van hun NFT wijzigen op de blockchain. Die cryptobedragen zullen vastgezet worden op een wallet waar ze permanent ontoegankelijk zijn voor iedereen, een gebruik dat crypto “verbranden” heet. “Als iedereen zijn Shiboshis een naam geeft, wordt er 1 miljoen dollar aan SHIB verbrandt”, menen de ontwikkelaars in een persbericht.

Munten verbranden is een populair voorbehoedsmiddel voor inflatie in de cryptowereld. Shiba Inu werd eerder al bekritiseerd, door onder andere bekend Wall Street-belegger Michael Burry, voor het aanhouden van te grote volumes. Door munten uit circulatie te halen, kan Shiba Inu dit probleem rechtstreeks aanpakken en mogelijk zelfs de prijs van de cryptomunt opnieuw fors omhoog drijven.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20