Google schrapt belangrijkste conferentie door coronavirus

Amper twee dagen nadat het techbedrijf zijn cloudcongres afgelastte uit schrik voor het coronavirus covid-19, laat Google nu weten dat het ook de ontwikkelaarsconferentie Google I/O afschaft. Het evenement brengt jaarlijks 7.000 mensen op de been.

Google I/O is de jaarlijkse hoogmis van de techgigant. Op het congres komen alle ontwikkelaars samen om met elkaar en met de toppers van Google te praten. CEO Sundar Pichai loopt er meestal in alle rust rond om een praatje te maken en selfies te nemen met ontwikkelaars.

Google maakt ook elk jaar gebruik van het moment om zijn nieuwste snufjes voor te stellen. De Google Home, Google Glass en andere bekende Google-producten werden allemaal voor het eerst vernoemd op Google I/O.

Online

Dit jaar vindt de conferentie dus niet plaats. ‘In lijn met de adviezen over covid-19 van gezondheidsdiensten, hebben we besloten om Google I/O dit jaar alleszins niet fysiek te laten doorgaan’, klinkt het in een mededeling. ‘De komende weken zoeken we uit hoe we op een andere manier in contact komen met onze ontwikkelaars. We blijven de Google I/O-website updaten.’

Eerder deze wek kondigde Google al aan dat het zijn Cloud Next-conferentie alleen virtueel laat doorgaan. Het evenement wordt live gestreamd en mensen kunnen online vragen stellen. Ook Facebook, Microsoft en Adobe beslisten al om conferenties af te schaffen.

Tegelijk laat Google weten dat het al zijn werknemers heeft verboden om te reizen. Werknemers die nog op reis zijn, wordt aangeraden terug naar huis te keren.

Imagoschade

De techbedrijven hebben schrik van covid-19, dat aan een reis rond de wereld bezig is. Ze nemen het zekere voor het onzekere om later geen imagoschade op te lopen omdat iemand het virus heeft overgekregen op een conferentie.

Covid-19 maakte al 91.000 slachtoffers wereldwijd, waarvan zeker 3.000 overleden zijn. In België werden al 14 gevallen vastgesteld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20