Google Maps zal binnenkort vaccinatiecentra weergeven

Google Maps zal weldra locaties tonen waar je een vaccinatie tegen Covid-19 kunt krijgen. Het zal wel nog even duren voor deze functie ook in ons land beschikbaar is.

De nieuwe functie zal in de komende weken eerst getest worden in vier regio’s van de Verenigde Staten. Het gaat over de staten Arizona, Louisiana, Mississippi en Texas. Google kwam op het idee voor de functie omdat het aantal zoekopdrachten naar ‘vaccins in de buurt’ naar eigen zeggen vervijfvoudigd zijn sinds het begin van het jaar. Met deze nieuwe feature zullen de beste lokale opties worden weergegeven aan gebruikers.

Een proefversie van de nieuwe Maps-functie. Foto door Google.

Google zegt dat het zal samenwerken met lokale overheden, apothekers en andere relevante organisaties om de juiste informatie te garanderen in elk land. Het informatieve paneel dat Google toont in zoekopdrachten omtrent het vaccin wordt uitgebreid naar 40 landen en wordt in verschillende wereldtalen weergegeven. Dit scherm zou ook uiteindelijk per regio de juiste lokale vaccinatiereglementering moeten tonen.

Donatie van 150 miljoen dollar

Het is niet de eerste keer dat de techreus zijn steentje bijdraagt aan een efficiëntere vaccinatie van de bevolking. Het bedrijf ging dit jaar ook een samenwerking aan met gezondheidsbedrijf One Medical en stelde haar gebouwen, open ruimtes en parkings beschikbaar om tijdelijk in te richten als vaccinatiecentra.

Google en YouTube zijn ook druk bezig met het lanceren van het ‘Get The Facts’-initiatief om informatie over de vaccins van betrouwbare bronnen prioriteit te geven bij hun gebruikers. Tenslotte zal Google ook 150 miljoen dollar doneren aan organisaties die mensen bijleren over het vaccinatieproces en eerlijke toegang tot vaccins promoten.

100 miljoen dollar wordt geschonken aan de CDC Foundation (een tak van het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole en preventie), de Wereldgezondheidsorganisatie en andere non-profitorganisaties. De resterende 50 miljoen dollar zullen, in samenwerking met gezondheidsinstanties, worden besteed aan informeren van armere gebieden over Covid-19-vaccins.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20