Gietvloeren of een vloercoating op de werkvloer?

Geschreven met input van coatingvloer.nl

Op kantoor heeft men het liefst een vloer die gemakkelijk schoon te houden is en er strak uitziet. Wat voor vloeren perfect aan deze eisen voldoen? Gietvloeren en vloercoatings zijn in dit geval een zeer goede keuze! Alleen wat zorgt er nu voor dat deze vloeren zo ideaal zijn voor op de werkvloer? Om te beginnen dus het feit dat de vloeren gemakkelijk schoon te houden zijn. Dat komt doordat de vloeren gegoten worden en hierdoor zeer strak zijn en geen naden bevatten. Daardoor zijn de vloeren gemakkelijk te vegen en te dweilen. Dankzij de afwezigheid van naden in de vloer blijft viezigheid ook niet in naden hangen.

Vraag jij je af wat nu beter is voor de vloer bij jou op kantoor? Een gietvloer of een vloercoating? Dan is het aan te raden om verder te lezen. We zullen hier namelijk dieper ingaan op de overeenkomsten en de verschillen tussen deze vloeren.

Dit zijn de overeenkomsten tussen de vloeren

Laten we beginnen met de overeenkomsten tussen de gietvloeren en een vloercoating. De vloeren moet je altijd door een specialist laten plaatsen. Terwijl je soms kosten kunt besparen door een laminaatvloer te plaatsen, werkt dit met een gietvloer niet. Deze vloeren moet je echt door professionals laten aanbrengen. De gietvloer heeft echter ook een hoop voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de strakke uitstraling en het gemak waarmee je de vloer kunt reinigen. De vloeren zijn ook een zeer goede keuze voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijt.

Wat de vloercoatings en de gietvloeren ook gemeen hebben is dat je uit talloze verschillende kleuren kunt kiezen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig een kleur vloer laten aanbrengen die aansluit bij de huisstijl van je bedrijf.

Het grote verschil tussen gietvloeren en vloercoatings

Als er zoveel verschillen zijn tussen gietvloeren en vloercoatings, wat zijn dan precies de verschillen? Ook die zijn er. Laten we beginnen met het grootste verschil. Een vloercoating wordt aangebracht bovenop een ondervloer en is dus meer een toplaag, terwijl de gietvloer een vloer op zichzelf is. De gietvloer breng je dus niet aan bovenop een bestaande vloer.

Omdat een gietvloer geen ondervloer heeft, is het aanleggen van een gietvloer duurder dan het aanleggen van een vloercoating. Wil je een vloercoating plaatsen, dan heb je wel een ondervloer nodig. Een transparante vloercoating kan ook een optie zijn. De ondervloer is dan nog zichtbaar en dit kan voor een unieke uitstraling zorgen.

Wat past bij jouw wensen?

Gietvloeren en vloercoatings hebben dus vooral overeenkomsten, maar een coating plaats je bovenop een bestaande vloer. Als je al een bestaande vloer hebt en dit prima vindt, dan kun je daar een vloercoating bovenop laten plaatsen. Als je nog geen vloer hebt of een vloer zoekt ter vervanging voor je huidige vloer, dan is het verstandiger om voor een gietvloer te kiezen. Wil je een gietvloer of een vloercoating laten aanbrengen? Je kunt beide soorten vloeren vaak door dezelfde bedrijven laten plaatsen. Die bedrijven kun je vergelijken op basis van bijvoorbeeld hun recensies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20