Gezonde Voeding
Ecolabel op restaurantmenu stimuleert milieuvriendelijke keuzes
Het toevoegen van ecolabels aan menu’s van restaurants kan ervoor zorgen dat consumenten daadwerkelijk keuzes maken die op het leefmilieu een minder negatieve impact hebben. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Bristol in Engeland, gebaseerd op een enquête bij 1.399 restaurantbezoekers. De onderzoekers ontdekten dat het aanbrengen van ecologische evaluaties […]
“Volumes toegevoegde suikers in Europese frisdranken deze eeuw al met kwart gedaald”
Op de Europese markt is het volume toegevoegde suikers in frisdranken en aanverwante producten sinds het begin van deze eeuw gemiddeld met meer dan een kwart gedaald. Die trend heeft de voorbije jaren bovendien nog een versnelling laten optekenen. Dat blijkt uit een studie van de Union of European Soft Drinks Associations (Unesda), de Europese […]
Frigo Loco, de start-up die lokale en gezonde voeding naar bedrijven brengt.
Geschreven met input van de Frigo Loco De Belgische start-up Frigo Loco zet zijn ontwikkeling in de duurzame voedingssector met succes voort. Hij biedt naast de geconnecteerde koelkasten nu ook een volledige cateringdienst en een nul-afvalformule aan, in samenwerking met lokale voedingsactoren. Vergeet ouderwetse kantines en gevriesdroogde soep uit de koffieautomaat. De start-up Frigo Loco […]
Zo ban je in 2022 stress uit je leven
Een nieuw jaar gaat traditioneel gepaard met goede voornemens en ambitieuze doelstellingen. Je belooft jezelf om in 2022 meer te gaan sporten, of op je werk dat ene belangrijk project binnen te halen. Hoewel ze bedoeld zijn om je te motiveren, brengen goede voornemens en doelstellingen vaak heel wat stress met zich mee, omdat je […]
Voedingssupplement helpt hartfalen tegen te gaan
Cardiomyopathie, of hartfalen, is een aandoening waarbij de pompfunctie van het hart verzwakt. Het hart kan dan in het lichaam onvoldoende bloed rondpompen, waardoor de organen te weinig bloed aangeleverd krijgen. Ongeveer 200 000 Belgen lijden aan deze ziekte en elke dag komen er ongeveer 40 nieuwe gevallen bij. Uit cijfers blijkt dat voornamelijk personen vanaf […]
Voetbalclub AS Monaco zet spelers op een bijzonder dieet
De Franse voetbalclub AS Monaco schotelt haar spelers voortaan een bijzonder dieet voor. De club heeft sinds kort immers een eigen moestuin, die zal worden gebruikt om de voetballers te voeden met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Ook binnen de voetbalwereld kan rond duurzaamheid een groeiend bewustzijn worden opgetekend. Daarbij wordt onder meer getracht om stadions […]