Gents yogaplatform Yogalive mikt op 1 miljoen leden tegen 2025

Het jonge Gentse bedrijf Yogalive, dat online yogalessen organiseert, groeit als kool en speurt naar investeerders om een Europese doorbraak te forceren.

Yoga is in deze sombere coronatijden voor velen een manier om tot rust te komen en de mentale weerbaarheid te verhogen. Omdat fysieke gezamenlijke lessen indoor niet mogelijk zijn door de coronabeperkingen, biedt de digitale studio van Yogalive een alternatief om via een livestream begeleiding te krijgen van een gecertificeerde yogaleraar. De basisprijs is 10 euro per week.

Yogalive, opgericht in mei 2019, is een start-up van drie voormalige collega-consultants. Sinds de lancering van het platform in september 2020 schreven 600 yogi’s uit binnen- en buitenland zich in voor de livestream lessen. Het aantal leden groeit met 8 procent per week, meldt het jonge bedrijf in een persbericht. Het platform hoopt in de kerstvakantie verder door te groeien, via privé live yogasessies voor families en vriendengroepen.

Steile ambities

Maar de ambities liggen veel hoger, ondanks de concurrentie van andere yoga-apps en de talloze cursussen op YouTube. ‘Elk jaar vergroot de doelgroep van yogi’s wereldwijd met 12 procent. Ook bij ons zien we steeds meer yoga-liefhebbers. Onze ambities zijn dan ook groot. Tegen 2025 willen we 1 miljoen yogi’s bereiken’, zegt co-stichter Willem Romanus.

Yogalive start nu een eerste investeringsronde om de app in heel Europa aan te bieden en het team uit te breiden. De start-up wordt ondersteund door Start it @KBC, The Birdhouse, Win-winner en Vlaio, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Lees ook: Apple Fitness+ nestelt zich in het wiel van Peloton

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20