Gent en Kortrijk trekken de teugels aan: alle evenementen afgezegd

Gent en Kortrijk nemen grote stappen in de strijd tegen het coronavirus covid-19. De steden besloten alvast om alle evenementen af te zeggen.

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) bracht zelf op Twitter het nieuws. In de Arteveldestad zijn alle evenementen afgelast tot 31 maart. Zowel in de culturele sector als sportevenementen en -infrastructuur: de stad gaat dicht.

Markten en manifestaties

Ook alle manifestaties en markten gaan niet door in Gent. Dat wil ook zeggen dat de halfvastenfoor van 14 maart tot 5 april niet doorgaat. De attracties daarvoor moeten nog opgesteld worden, maar dat zal niet gebeuren.

De bibliotheken en musea blijven ook dicht, net zoals evenementen in openbare gebouwen. Dat is een zware opdoffer voor onder andere de tentoonstelling over Van Eyck in het MSK.

De uitzondering blijft wel de scholen en crèches. Die blijven open. De Clercq benadrukt dat ook de stad zelf maatregelen treft. De loketten blijven open, maar zo veel mogelijk mensen werken van thuis uit. De burgemeester roept ook op om voor zo veel mogelijk administratief werk een afspraak te maken.

Kortrijk

Ook in Kortrijk geldt min of meer hetzelfde regime. Daar besliste burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat alle activiteiten, manifestaties en evenementen in openbare gebouwen en op markten en pleinen niet meer mogen doorgaan. De gewone dienstverlening vanuit de stad blijft wel gegarandeerd en het stadhuis blijft open. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20