Geen kerstfeestjes voor bankiers Goldman Sachs op Wall Street

Goldman Sachs-CEO David Solomon mag dan al een succesvolle amateur-dj zijn (voor de liefhebbers: zijn artiestennaam is DJ D-Sol), toch schrapt de bank al haar eindejaarsfeestjes en personeelsdiners op Wall Street. Het beurshuis hanteert daarmee een van de strengste coronaregels in het financiële district van New York.

Work hard, party harder”, was tot voor enkele jaren het motto onder de bankiers op Wall Street. Bij topbanken als Goldman Sachs verdien je meer dan behoorlijk je boterham, maar zijn 95 werkuren per week geen uitzondering. De exclusieve eindejaarsfeestjes zijn vaak een uitlaatklep waar velen naar uitkijken. De Omikron-variant gooit echter roet in het eten.

De Wall Street-bank heeft alle teams bevolen alle feestjes, diners en andere eindejaarsmeetings te schrappen, zo ving de Financial Times op. Goldman was afgelopen zomer nochtans een van de eerste bedrijven om zijn personeel terug naar kantoor te halen, maar neemt nu een voorzichtige houding aan voor de interne feestjes.

Dat is een ontgoocheling voor veel Goldman-bankiers, die gehoopt hadden dat de hoge vaccinatiegraad in New York ruimte zou scheppen voor een comeback van de feestjes. Maar net als vorig jaar haalt Goldman Sachs ze van de agenda.

Geen megafeesten meer

Andere grote banken op Wall Street, zoals JPMorgan Chase als Morgan Stanley, zijn soepeler en laten wel nog interne feestjes toe. Het gaat om evenementen per team, met hoogstens enkele tientallen bankiers.

Ze staan dus ver af van de beruchte bankiersfeesten van voor de financiële crisis van 2008. Toen sloten de Wall Street-bankiers het einde van het financieel jaar af met exclusieve mega-events, inclusief muzieksterren, supermodellen en topchefs, voor het voltallige personeel.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20