Jonge Goldman Sachs-bankiers smeken voor 80-urige werkweken

Jonge bankiers bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs waarschuwen dat ze ontslag zullen nemen als hun slechte werkomstandigheden niet verbeteren. Dat meldt Bloomberg. 

Dertien jonge analisten zeggen gemiddeld meer dan 95 uur per week te werken en slechts vijf uur per nacht te slapen. Dat blijkt uit een intern onderzoek waarover Bloomberg bericht. Hun persoonlijke relaties zouden naar eigen zeggen leiden onder de lange uren, evenals hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De jonge medewerkers waarschuwen dat ze waarschijnlijk binnen zes maanden zouden vertrekken tenzij er iets zou veranderen. ‘Er was een punt waarop ik van ’s morgens vroeg tot na middernacht niet at, niet douchte of iets anders deed dan werken’, getuigt een analist in het verslag.

Naar een 80-urige werkweek

‘De dertien eerstejaars lanceerden zelf de enquête alvorens hun bevindingen in februari aan het management van Goldman Sachs te presenteren’, aldus een woordvoerder van de bank. De enquêteresultaten van de analisten begonnen eerder deze week te circuleren op sociale media. 

‘We erkennen dat onze mensen het erg druk hebben, omdat de zaken goed gaan en de volumes op een historisch niveau liggen’, zei Nicole Sharp, een woordvoerster van Goldman Sachs, aan Bloomberg. ‘Een jaar na Covid zijn de mensen begrijpelijkerwijs behoorlijk gespannen, en daarom luisteren we naar hun zorgen en nemen we meerdere stappen om ze aan te pakken.’

De analisten stelden zelf oplossingen voor in hun rapport, zoals het begrenzen van hun werkweken op 80 uur en het vermijden van last minute wijzigingen in presentaties voor vergaderingen met klanten. 

‘Onmenselijk’

Alle dertien respondenten zeiden dat de lange werkuren hun relaties met vrienden en familie hadden geschaad. Ongeveer drie vierde van de bankiers zei dat ze het gevoel hadden slachtoffer te zijn geweest van misbruik op het werk en dat ze hulp hadden gezocht of overwogen voor hun psychische problemen.

‘Dit gaat het niveau van ‘hard werken’ te boven. Dit is onmenselijk’, zegt een van de respondenten in het rapport. Een andere zegt: ‘Mijn lichaam doet de hele tijd pijn en mentaal zit ik in een heel sombere situatie’. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20