Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Gamebedrijf Atari lanceert eigen hotelketen

Logo Business AM
Lifestyle

04/02/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Atari Hotels wil zijn gasten in een gamebeleving onderdompelen. - Atari

Het entertainmentbedrijf Atari investeert in een netwerk van hotels die rond videogames zullen zijn opgebouwd. Dat heeft het concern aangekondigd. Er zijn plannen voor acht themahotels die in de Verenigde Staten – onder meer in Las Vegas en Phoenix – zullen worden geopend.

Nog dit jaar zou de groep beginnen aan de constructie van een eerste hotel in Phoenix.

Beleving

Atari wil het publiek een unieke hotelervaring aanbieden. Daarbij wil het initiatief zich opwerpen als een bestemming waar videogames centraal staan. Het bedrijf zegt zich daarbij op alle leeftijden en game-vaardigheden te willen richten. Er is ook aandacht voor virtuele en augmented reality worden opgenomen.’

Naast de aangekondigde hotels in Phoenix en Las Vegas zullen ook nog gelijkaardige etablissementen verrijzen in Denver, Chicago, Austin, Texas, Seattle, San Francisco en San José. Deadlines voor de realisatie van die projecten werden niet meegedeeld.

‘De Atari Hotels moeten veel meer zijn dan een overnachtingsplaats,’ benadrukt Fred Chesnais, topman van het gamebedrijf. Voor de aankleding van de hotels werd beroep gedaan op filmproducent Napoleon Smith III, de man achter onder meer de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Pong

Atari werd bijna vijftig jaar geleden opgericht door Nolan Bushnell en Ted Dabney. De onderneming werd een pionier voor games, zowel in speelhallen als in de thuisomgeving.

Het bedrijf werd vooral bekend door de lancering van de spelcomputer Atari 2600 en het elektronische tennisgame Pong, dat het allereerste commercieel succesvolle videospel uit de geschiedenis werd. Inmiddels heeft Atari de rechten op meer dan tweehonderd videogames. Bekende titels uit die portefeuille zijn onder meer Asteroids, Centipede en Missile Command. 

De onderneming kende een woelige geschiedenis. Delen van Atari zijn intussen eigendom van Warner en van Jack Tramiel, oprichter van Commodore. Uiteindelijk zou echter een groot gedeelte van de activiteiten van Atari door de Franse groep Infogrames worden overgenomen.

Zeven jaar geleden moest de Amerikaanse tak van Atari het faillissement aanvragen. Het bedrijf kon zijn activiteiten in Frankrijk verder zetten. Het hoofdkantoor van Atari is inmiddels gevestigd in Parijs.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton