Fransen kunnen nu Tesla huren bij Carrefour aan heel redelijke prijs

Hoewel sommige sceptici menen dat de Tesla-‘hype’ overwaait, blijft het merk een grote schare fans hebben. Maar de prijs van zijn voertuigen weerhoudt sommigen onder hen een model aan te schaffen. Goed nieuws, dan, voor wie minder vermogend is: winkelketen Carrefour zal het voor hen mogelijk maken in een van Musks elektrische wagens plaats te nemen.

Carrefour heeft zojuist enkele tientallen nieuwe auto’s aangeschaft; Model 3-sedans en Model Y-mini-SUV’s. Het wordt de eerste detailhandelaar die Tesla-wagens te huur aanbiedt bij onze zuiderburen.

Aanstaande vrijdag wordt met het aanbod van start gegaan in een handvol verkooppunten. Tegen begin juli zullen ze op een dertigtal locaties te verkrijgen zijn: tegen september zouden niet minder dan 80 winkels auto’s van de Amerikaanse fabrikant moeten aanbieden. Volgend jaar moet het aanbod verder worden uitgebreid. Carrefour heeft in totaal 850 verhuurkantoren.

Het winkelketenconcern is vastbesloten zijn stempel te drukken met onklopbare prijzen. Tot 31 juli betaal je voor de eerste huurdag 59 euro. Daarna stijgt de prijs tot tussen de 119 en de 149 euro, afhankelijk van het model en de gekozen dag van de week. Ter vergelijking: de tarieven van andere Franse autoverhuurders liggen rond de 200 euro.

Doelstelling: 80 procent bezettingsgraad

“In een tijd waarin de stijging van de brandstofprijzen bij veel automobilisten vragen oproept, wilden wij onze klanten de mogelijkheid bieden een elektrisch voertuig uit te proberen”, liet Jean-Baptiste Prévoteau, Carrefour’s directeur verkoopdiensten, optekenen door Le Parisien.

Carrefour denkt dat de actie de vraagtekens die sommige klanten nog bij elektrische wagens hebben, mogelijk doet verdwijnen. Maar de actie dient ook gewoon “om hun (klanten, red.) een aangename ervaring te bieden”, aldus nog Prévoteau.

De supermarktketen mikt op een bezettingsgraad van ongeveer 80 procent voor zijn Tesla’s. Eenmaal gehuurd, kunnen de elektrische voertuigen thuis worden opgeladen, bij Carrefour Energie, in alle daartoe uitgeruste benzinestations en winkelcentra, en in de (gratis) superchargers van Tesla.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20