Franse president Emmanuel Macron heeft corona, De Croo laat zich testen

De Franse president Emmanuel Macron (42) heeft positief getest op Covid-19. Dat meldt persbureau AFP.

Het Elysée heeft intussen bevestigd dat Macron inderdaad een positieve test heeft afgelegd. Hij zal de komende 7 dagen in isolatie doorbrengen. Macron blijft wel aan het werk en zal ‘vanop afstand de activiteiten verderzetten’. De president vertoonde lichte symptomen.

Europese Raad: De Croo in quarantaine?

Het is niet duidelijk wanneer of waar Macron het virus heeft opgelopen. Op 10 en 11 december ging de Europese Raad nog door. De regeringsleiders van alle Europese landen kwamen toen samen om onder andere de coronacrisis en milieumaatregelen te bespreken.

Op die vergadering waren onder andere onze eigen Charles Michel en Alexander De Croo aanwezig. Maar ook Angela Merkel, Ursula von der Leyen en Christine Lagarde tekenden present op de vergadering.

Het kabinet van Alexander De Croo laat weten dat de premier zich zal laten testen, aangezien hij wel degelijk een hoogrisicocontact had met Macron. Tot dan blijft hij in zelfisolatie. Als zijn test negatief blijkt, zal hij de werkzaamheden volledig hervatten. De Croo heeft geen symptomen.

De Franse premier, Jean Castex, moet alvast wel in quarantaine. Dat bevestigt de voorzitter van de Franse Senaat. Hij zal aan zelf-isolatie doen voor de komende dagen.

Belgische oproep

De Croo zette net vandaag nog een gemeenschappelijke boodschap met de Nederlandse premier Mark Rutte en het Duitse bondslid Armin Laschet online. Hij vraagt daarin met aandrang om thuis te blijven en de grens enkel over te steken als dat strikt noodzakelijk is.

Eerder vandaag circuleerden ook geruchten dat de Spaanse koning Juan Carlos I besmet zou zijn met corona en opgenomen was in het ziekenhuis. Het Spaanse koningshuis heeft die geruchten intussen ontkend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20