Frans spaarboekje brengt tot ruim 40 keer meer op dan het merendeel van de spaarrekeningen in ons land

Verschillende banken in ons land hebben de afgelopen weken de spaarrente opgetrokken. Toch moet je bij zo’n 70 procent van de financiële instellingen nog altijd tevreden zijn met een spaarrente van 0,11 procent. Bij onze zuiderburen vinden we een spaarformule die ruim 40 keer meer opbrengt.

Waarom is dit belangrijk?

Door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) krijgen de Europese banken meer ruimte om hun klanten een hogere spaarvergoeding te geven. In ons land hebben voornamelijk de internetbanken de spaarrente al naar boven bijgesteld. Bij de grootbanken moet je tot op vandaag tevreden zijn met een spaarrente van 0,11 procent, het wettelijke minimum in België voor gereglementeerde spaarboekjes.

De essentie: in ons land brengt zo'n 70 procent van de spaarboekjes niet meer op dan 0,11 procent. Tot nu toe hebben voornamelijk de internetbanken de rente verhoogd. In onze buurlanden zijn intussen al enkele grootbanken begonnen met de spaarvergoedingen naar boven bij te stellen.

Hoge spaarrentes in Frankrijk

De hoogste spaarrentes vinden we in Frankrijk. Wie geld parkeert op het door de overheid gereguleerde Livret d'épargne populaire (LEP) krijgt een rente van maar liefst 4,6 pro

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20