Formule 1 zal ook dit jaar in Spa-Francorchamps landen

België zal ook dit jaar het circus van de Formule 1 op het circuit van Spa-Francorchamps kunnen ontvangen. Dat gebeurt wel zonder publiek. Dat hebben Waals minister-president Elio Di Rupo en Willy Borsus, Waals minister van economie, gemeld.

De Grote Prijs Formule 1 van België zal volgens hen op zondag 30 augustus achter gesloten deuren kunnen worden gereden. Een wedstrijd met publiek was immers onmogelijk. De Nationale Veiligheidsraad had eerder alle grote evenementen tot 31 augustus verboden. Ook op de oefenritten in aanloop naar de wedstrijd zullen geen toeschouwers worden toegelaten.

De organisatoren van de Grote Prijs moeten over het evenement nog wel onderhandelen met het Amerikaanse concern Liberty Media, eigenaar van Formula One. Er moet namelijk een financiële compensatie worden geboden voor het verlies van inkomsten uit toegangstickets en bestedingen op het circuit. Tot nu toe waren voor de wedstrijd al 165.000 tickets verkocht.

Oostenrijk

Tot nu toe is er dit seizoen nog geen enkele wedstrijd van de Formule 1 gereden. Door de uitbraak van de corona-pandemie werden al tien wedstrijden geannuleerd.

De races in Australië, Monaco en Frankrijk werden geschrapt. De wedstrijden in Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Azerbeidzjan en Canada konden naar een latere datum worden verschoven. Er wordt gehoopt dat het seizoen nu de eerste week van juli met de Grote Prijs van Oostenrijk van start kan gaan.

De site van Spa-Francorchamps gaat niet alleen voor de Formule 1 open. Het circuit wordt ook voor andere activiteiten gedeeltelijk opnieuw toegankelijk. Individuele piloten kunnen er onder bepaalde voorwaarde opnieuw trainen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20