Formule 1 helpt beademingstoestellen bouwen

Het F1-team van McLaren – Isopix

Verscheidene F1-teams bieden de Britse regering hun technologische hulp aan in de strijd tegen het coronavirus. Vooral hun kennis op het vlak van beademaars biedt meerwaarde.

De Britse premier Boris Johnson riep vorige week de industrie op om in sneltempo 30.000 beademingsmachines te bouwen voor de ziekenhuisafdelingen die de strijd aangaan met het coronavirus. Zeven F1-teams richten zich op het maken van prototypes en het testen van het materiaal, melden de Britse media.

Het gaat om Mercedes, McLaren, Red Bull, Williams, Renault, Racing Point en Haas, die elk een fabriek of een hoofdkwartier hebben in het Verenigd Koninkrijk.

Achter de teams op de circuits schuilen enorme ingenieursteams die in hun eigen fabrieken razendsnel autocomponenten kunnen ontwikkelen. Die know-how wordt nu ingezet in de coronacrisis. De F1-ingenieurs gaan samenwerken met hun collega’s uit de klassieke auto-industrie en de luchtvaart.

Eerder leverde de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli al 65 ventilatoren, 20.000 gezichtsmaskers en 5.000 stuks beschermende kleding aan de hulpdiensten in Lombardije.