Beeldvormingsgroep EVS lijdt onder geschrapt sportseizoen: 7,5 procent minder bestellingen

De Belgische specialist in beeldtechnologie voor voornamelijk sportverslaggeving, maar ook bijvoorbeeld het Eurovisiesongfestival, heeft last van het coronavirus. Eén lichtpuntje: het kortere wielerseizoen zou het jaar nog kunnen redden.

Het bedrijf zag zijn bestellingen in het eerste kwartaal van dit jaar dalen met 7,5 procent naar 40 miljoen euro. Dat was een jaar geleden nog 43 miljoen. Meer cijfers geeft EVS niet in zijn kwartaalupdate.

De beeldvormer wijst erop dat heel wat nieuwsorganisaties meer publiek aantrekken in deze tijden van lockdown, waardoor er een beetje extra bestellingen voor EVS-apparatuur bijkomen. Helaas niet genoeg om het kwartaal goed te maken. EVS levert onder andere aan de VRT.

Wielerseizoen

De Luikenaars hopen dat in de nabije toekomst de lockdownregels wereldwijd wat worden versoepeld, waardoor sommige evenementen toch nog kunnen doorgaan. In het bijzonder rekenen ze op het verkorte wielerseizoen. De meeste wedstrijden gaan door, maar allemaal op een periode van drie maanden in plaats van de traditionele acht maanden. Wielerwedstrijden zijn altijd een topmoment voor zendapparatuur.

CEO Serge Van Herck schrapt de vooruitzichten voor de rest van het jaar, maar kondigt wel goed nieuws aan voor 2021. Begin mei nam EVS het Nederlandse bedrijf Axon, gespecialiseerd in uitzendapparatuur, over voor 10 miljoen euro. Van Herck verwacht al vanaf volgend jaar synergiewinsten van de overname te zien en maakt zich sterk dat het bedrijf 6 tot 10 miljoen extra winst zal genereren vanaf 2023.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20