Food & Drinks
Koffie: mythes vs gezondheidsvoordelen
Key takeaways Historische misvattingen Studies hebben consequent aangetoond dat matig koffiegebruik verband houdt met een lager risico op verschillende ziekten. Deze positieve associatie werd waargenomen in talrijke langetermijnstudies met tienduizenden deelnemers die werden gecontroleerd op hun levensstijl en gezondheidstoestand. Interessant is dat één bevinding suggereert dat koffiedrinkers langer leven, ongeacht hun geografische locatie. Historisch gezien […]
McDonald’s België lanceert exclusieve fanshop in McDo App
Key takeaways McDonald’s België heeft een Fanshop gelanceerd in de McDo app, waar klanten exclusieve merchandise kunnen kopen. Klanten kunnen nu hun MyM-punten, die ze verdienen met elke uitgegeven euro, gebruiken om deze unieke items in te wisselen. Voorheen werden punten vooral gebruikt voor beloningen zoals hamburgers of McFlurrys®. De nieuwe Fanshop biedt verschillende merchandise, […]
Matige koffieconsumptie: Voordelen en nadelen voor de gezondheid
Key takeaways Matige koffieconsumptie: Voordelen Matig koffiegebruik (twee tot vier kopjes per dag) lijkt verschillende potentiële voordelen te bieden. Onderzoek wijst uit dat koffie het risico op een miskraam niet verhoogt en zelfs misselijkheid bij zwangere vrouwen zou kunnen verminderen. Naast reproductieve gezondheid suggereren studies dat koffiedrinkers een lager risico hebben op het ontwikkelen van […]
“The future is Europe”: nieuw bier brouwt eenheid in Europa
Key takeaways Met een nieuw bier gebrouwen in Brussel met Oekraïense hop wil Brussels Beer Project een gevoel van Europese eenheid en multiculturalisme bevorderen. Sébastien Morvan, medeoprichter van Brussels Beer Project, startte dit project omdat hij zich niet verbonden voelde met met de EU, vooral na de recente verkiezingen. Morvan legde uit dat het doel […]
Gezondheidsvoordelen van specerijen: wetenschappelijk onderzoek naar kurkuma en Spaanse peper
Key takeaways Veel culturen geloven al heel lang dat specerijen krachtige medicinale eigenschappen hebben, naast hun rol in het versterken van smaken en aroma’s in de keuken. Deze opvatting vindt hernieuwde belangstelling nu mensen natuurlijke remedies en “new-age” geneeskunde onderzoeken. De potentiële gezondheidsvoordelen van specerijen zoals kurkuma en Spaanse peper worden onderzocht door wetenschappelijk onderzoek, […]
Britse studie suggereert dat het verkleinen van de grootte van een pint bier in het Verenigd Koninkrijk zou leiden tot een daling in de consumptie
Key takeaways In een onderzoek van de Universiteit van Cambridge, dat drie maanden in beslag nam en in september 2024 werd gepubliceerd, werd het volume van een pint bier (568 ml in het Verenigd Koninkrijk vergeleken met 500 ml in Frankrijk) in twaalf pubs in de loop van een maand met tweederde teruggebracht. De resultaten […]
Een blikje Bacardi-Cola?
Key takeaways Coca-Cola heeft samen met Bacardi Limited een nieuwe voorgemengde rum-cocktail gelanceerd. Dit is hun nieuwste stap in de snelgroeiende markt van cocktails in blik. Deze kant-en-klare drank zal in eerste instantie in 2025 op de schappen liggen in Mexico en bepaalde Europese markten, met een mogelijke lancering in de VS later dat jaar. […]
10 wereldvermaarde gerechten die allesbehalve Amerikaans lijken, maar het wel zijn
Italiaanse immigranten lagen aan het begin van de 19de eeuw aan de basis van een Amerikaanse eetrevolutie. Ze bepaalden niet enkel wat de Amerikanen aten; ze veranderden ook de manier waarop werd gegeten. Twee Italiaanse Zwitsers, Giovanni en Pietro Del-Monico, openden in 1827 een eerste patisserie in het New Yorkse Battery-district. Ze gebruikten daarvoor een […]
Benoit Filliers (27) innoveert bij de bekende jeneverproducent: “Persoonlijk geloof ik sterk in whisky”
Benoit Filliers (27) is sinds kort actief als productiedirecteur en meesterstoker bij de bekende jeneverproducent Filliers. Hij neemt zijn rol in het familiebedrijf serieus op, met de nodige voorbereiding, maar ook met een blik naar de toekomst. Aan Business AM vertelt hij over jenever, whisky en uitdagingen. Beluister hier het volledige interview met Benoit Filliers: […]
Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door”
Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […]
Bijna kwart van Amerikaanse bierverkoop gegenereerd door ambachtelijke brouwers
In de Verenigde Staten hebben ambachtelijke brouwers het voorbije jaar 24,3 miljoen vaten bier geproduceerd. Dit betekende een daling met 0,5 miljoen vaten tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Brewers Association. De gezamenlijke omzet van de Amerikaanse ambachtelijke brouwers bereikte vorig jaar een niveau van bijna 28,5 miljard dollar. […]
Wetenschap biedt mogelijk hoop voor wijnen met rookaroma’s
De opwarming van de aarde levert in veel regio’s ook hogere risico’s op bosbranden op. Het vuur kan niet alleen grote oppervlaktes natuur vernielen, maar de zware rookontwikkeling kan tevens belangrijke schade aanrichten. Dat geldt zeker en vast voor wijngaarden die in de buurt van de branden zijn gelegen. De rook dreigt aan de wijn […]