Floyd Mayweather opnieuw best betaalde sporter ter wereld

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft zich het voorbije jaar gekroond tot de best betaaldesportfiguur van de wereld. Dat blijkt uit rapport van het magazine Forbes. Mayweather dankt zijn eerste plaats echter vooral aan zijn treffen met zijn Ierse rivaal Conor McGregor in augustus vorig jaar. De Amerikaanse bokser wordt in de rangschikking gevolgd door de Argentijnse voetballer Lionel Messi, spits van FC Barcelona.

Op de derde plaats eindigt de Portugese voetbalspeler Ronaldo, aanvaller van Real Madrid. Ronaldo voerde de voorbije twee jaar de ranglijst aan.

Floyd Mayweather kon over de voorbije twaalf maanden 285 miljoen dollar aan inkomsten melden. De wedstrijd tegen Conor McGregor leverde de Amerikaanse bokser echter in totaal een bedrag van 275 miljoen dollar op. De wedstrijd leverde de vechters samen nagenoeg 400 miljoen dollar op. Daarnaast liet Mayweather ook nog voor 10 miljoen dollar inkomsten uit sponsoring-contracten optekenen.

Contractverlenging

Lionel Messi boekte als tweede vorig jaar 111 miljoen dollar, gevolgd door zijn eeuwige rivaal Ronaldo met 108 miljoen dollar. Messi dankt zijn tweede plaats vooral aan een contractverlenging met FC Barcelona, waardoor hij een jaarsalaris – met inbegrip van bonussen – van meer dan 80 miljoen dollar ontvangt.

De top tien bestaat verder uit Conor McGregor (99 miljoen dollar), voetballer Neymar (90 miljoen dollar), basketbalspeler LeBron James (85,5 miljoen dollar), tennisser Roger Federer (77,2 miljoen dollar), basketter Stephen Curry (76,9 miljoen dollar) en de American footballers Matt Ryan (67,3 miljoen dollar) en Matthew Stafford (59,5 miljoen dollar).

De honderd topatleten van de wereld verdienden de voorbije twaalf maanden een bedrag van 3,8 miljard dollar. Dat betekende een toename met 23 procent tegenover het jaar voordien. In de lijst is dit jaar geen enkele vrouw terug te vinden. Tennisster Serena Williams, de editie voordien de enige vrouwelijke vertegenwoordigster, viel immers uit de rangschikking weg.

Basket

Uit het rapport van Forbes blijkt nog dat basketbalspelers in het algemeen de rangschikking domineren. Dat is volgens het magazine vooral te danken aan een sterke salarisverhoging die de spelers kon afdwingen nadat de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) een televisiecontract van 24 miljard dollar had kunnen afsluiten.

Om in de ranglijst te verschijnen moest een sportfiguur de voorbije twaalf maanden minstens 22,9 miljoen dollar hebben verdiend. Dat betekende een stijging met 1,5 miljoen dollar, opnieuw grotendeels dankzij het Amerikaanse basket, tegenover het jaar voordien.

In totaal vermeldt de lijst spelers uit elf verschillende disciplines en met tweeëntwintig verschillende nationaliteiten. Het Amerikaanse basket blijkt de beste betaler, want veertig basketters kunnen in de lijst worden opgemerkt. Op de tweede plaats staat het American football met achttien vertegenwoordigers, gevolgd door baseball met veertien namen en voetbal met negen spelers.

De Verenigde Staten hebben zesenzestig namen in de ranglijst, gevolgd door Groot-Brittannië met vijf vertegenwoordigers. Spanje en de Dominicaanse Republiek delen de derde plaats met drie atleten. Daarna volgens Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Japan en Venezuela met één vermelding.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20