Fietsleasebedrijf o2o is snelst groeiende techbedrijf van België

Het Gentse fietsleasebedrijf o2o is de snelste groeier in de 2021 Technology Fast 50 van consultancygroep Deloitte. Dat is de lijst van 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België.

In de afgelopen vier jaar boekte o2o een gecumuleerde omzetgroei van maar liefst 9.859 procent. Het bedrijf ontwikkelde een digitaal platform dat bedrijven helpt bij het leasen of aankopen van fietsen voor hun werknemers. Intussen rijden zowat 100.000 Belgische werknemers rond met een fiets die door dat platform beheerd wordt.

Net zoals bij bedrijfswagens zijn er meerdere partijen betrokken – waaronder de werknemer, de werkgever, de fietshandelaar en de verzekeringen – wat het beheer van bedrijfsfietsen een ingewikkeld kluwen kan maken in de loonadministratie.

Er zijn ook verschillende huur- en koopformules, elk met hun financiële en fiscale gevolgen voor het bedrijf en voor de werknemer. Bij fietsleasing bijvoorbeeld huurt de werknemer via zijn werkgever een fiets op lange termijn, met optie tot overname.

Fietsliefhebbers

Het achterliggende idee van o2o is dat een doorgedreven digitale aanpak de werkgever ontlast van de administratieve rompslomp. De sterke automatisering lijkt aan te slaan bij de personeelsdiensten van de grote bedrijven en overheden, want o2o groeit als kool. Onder meer Volvo, Ahold Delhaize, AG Insurance en Brussels Airport zijn klant.

Het Gentse bedrijf werd opgericht door de fietsliefhebbers Koen en Wim Floré. “Dit motiveert ons nog meer om alles te blijven verbeteren en de fiets de plaats in het mobiliteitslandschap te geven die hij verdient”, zegt CEO Wim Floré in een persbericht.

Andere laureaten

Ook bij de vorige editie kwam een hr-platform, proUnity, als sterkste groeier uit de bus. Bij deze editie is o2o logischerwijs eveneens de winnaar in de subcategorie Mobiliteit. Dit zijn de andere bekroonde bedrijven per categorie:

  • Enterprise Software: proUnity, Brussel – 8.154% groei
  • Digital Commerce: Kadonation, Gent – 5.629% groei
  • Life Sciences & Health Care: nexuzhealth, Hasselt – 3.509% groei
  • Communications & Networking: Accelleran, Antwerpen – 2.965% groei
  • Media & Entertainment: Triangle Factory, Gent – 560% groei
  • Electronic devices, Hardware & Semiconductor: IMAX Pro, Harzé – 241% groei
  • Fintech: iBanFirst, Brussel – 401% groei

(kg)

Meer
Mijn Volglijst

Lichte daling groeitempo Duitse industrie bevestigd

01/12/2021 08:58

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Duitse industrie is in november definitief afgenomen en ook iets sterker dan voorzien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

De index voor de Duitse industrie daalde in november van 57,8 naar 57,4. De voorlopige indicatie wees in november op 57,6.

Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20