Farmabedrijf Mithra neemt duikt van 11 procent

De Bel20 is de beursdag zo goed als volledig vlak gestart. Op de Belgische beurs nam Mithra wel een duik van 11,2 procent na de bekendmaking dat het geld ophaalt via converteerbare obligaties.

Kort na het luiden van de openingsbel is de Bel20 0,4 procent hoger gegaan. De bierreus AB InBev was met een stijging van 1,2 procent donderdagochtend de koploper in de sterindex. Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor de bierbrouwer van 58,00 naar 67,00 euro.

Inclusio hoger bij beursdebuut

Het telecombedrijf Proximus won 1 procent. Het bedrijf liet woensdag tijdens een persconferentie weten dat het de komende zes jaar meer dan 600.000 woningen en bedrijven wil aansluiten op een ultrasnel netwerk.

Mithra was één van de opvallendste dalers op de Belgische beurs. Het aandeel verloor 11,2 procent. Het Luikse farmabedrijf wil 125 tot 150 miljoen euro ophalen via converteerbare obligaties. Veel kopers dekken hun positie in door het onderliggende aandeel te shorten.

Debutant Inclusio boekte donderdagochtend een winst van 2,3 procent op de Brusselse beurs. De sociale vastgoedvennootschap debuteerde donderdag op de beurs met een intekenprijs van 21,40 euro.

Ook elders in Europa vlakke start

Net zoals de Bel20 is de Eurostoxx50 de beursdag gestart met een bescheiden winst. De index ging 0,25 procent hoger.

In Frankrijk ging het aandeel van het transportbedrijf Alstom 1,93 procent hoger. Het bedrijf heeft woensdag een investeringsdeal met Cylus, een bedrijf gespecialiseerd in de cyberbeveiliging. gefinaliseerd. Alstom gaat 7 miljoen dollar investeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20