Facebook laat het gebruikers weten als de presidentsverkiezingen beslist zijn

U zal wellicht gewoon op Facebook kunnen zien wanneer de strijd tussen Joe Biden en Donald Trump beslecht is.

We wachten allemaal vol ongeduld tot de laatste stemmen geteld zijn in Georgia, Nevada, Arizona en Pennsylvania. Sociale media spelen daar voor veel mensen een belangrijke rol in. Omdat de huidige president Donald Trump al valselijk de overwinning uitriep op woensdag, komt Facebook nu met een eigen strategie. Zo kan er moeilijker verwarrende informatie verspreid worden.

Notificatie

Het bedrijf zal zowel op Facebook als Instagram een melding laten verschijnen boven aan het scherm. Daar zal staan dat er ‘een winnaar is gekozen in de presidentiële verkiezingen’. Daarna wordt u meteen doorgestuurd naar het verkiezingscentrum.

Zo zullen de labels eruit zien, dit is een Engelstalige editie:

Facebook

Daarnaast komen er ook labels bij berichten van kandidaten als die verkeerde informatie bevatten. Stel dat Trump na de verkiezingen, in het scenario dat hij die verliest, claimt dat de verkiezingen ‘gestolen’ zijn, dan krijgt zijn post een label met een link naar de uitslagen. Hetzelfde geldt uiteraard voor Biden.

De actie van Facebook komt er na de uitspraken van Trump over ‘gestolen’ verkiezingen en zogezegd ‘gevonden en illegale’ poststemmen. De president riep al eerder op om te stoppen met tellen, toch in de staten waar hij op verlies aanstuurt. Hij kondigde vannacht in een sterk-bekritiseerde speech ook aan dat hij naar de Supreme Court trekt als de resultaten in zijn nadeel uitvallen.

Facebook beloofde daarom op donderdag ook dat het verspreiding van live-video tijdens de verkiezingen zal beperken. Het bedrijf baseert zich op resultaten van the Associated Press, CNN, ABC News, CBS News, Fox News en NBC News.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20