Europese beurzen starten dag in het groen

De Europese beurzen hebben de dag opnieuw goedgeluimd ingezet. Argen-X was donderdagochtend de koploper in de Bel20.

De Belgische sterindex is de handelsdag 0,3 procent hoger gestart. Kort na het luiden van de openingsbel stond Argen-X aan de kop van het peloton met een winst van 2,9 procent. Het biotechbedrijf heeft woensdag een recordbedrag van 1 miljard dollar opgehaald via een private plaatsing.

Nieuwe CEO Mithra

Het Waalse biotechbedrijf Mithra heeft Leon Van Rompay aangesteld als CEO ad interim. De Luikse zakenman François Fornieri zet een stap terug als CEO van het beursgenoteerde bedrijf gedurende maximaal een jaar. Het aandeel van Mithra won 2,4 procent.

Euronav heeft ondanks het verlies in het vierde kwartaal het jaar kunnen afsluiten met 1,23 miljard dollar omzet. Dat is 32 procent meer dan in 2019. Het aandeel verloor 2,5 procent.

Eerste jaarwinst in jaren voor Deutsche Bank

De Eurostoxx50 startte de dag 0,2 procent hoger. Deutsche Bank kon vandaag uitpakken met een eerste jaarwinst sinds 2014. Het winstcijfer klokte in 2020 af op 113 miljoen euro. Het aandeel van de bank deed er donderdagochtend 0,4 procent bij.

Shell daarentegen heeft een minder sterk jaar achter de rug. De Nederlands-Britse oliereus heeft het boekjaar afgesloten met een verlies van 21,7 miljard dollar. Desalniettemin steeg het aandeel met 0,8 procent.

Het Britse levensmiddelenconcern Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2020 een omzetgroei gerealiseerd van 3,5 procent tot 12,1 miljard euro. Over het volledige boekjaar kwam de nettowinst uit op 5,58 miljard euro. Het aandeel verloor 4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20