Europese beurzen in het rood, vastgoed redt Bel20

Alle Europese aandelenmarkten sluiten donderdag lager, ook de Bel20. De Brusselse sterindex daalt met 1,1 procent echter minder sterk dan de andere beurzen en heeft dat vooral te danken aan vastgoedaandelen.

De magazijnverhuurder WDP eindigde de dag 3,9 procent hoger. De afgelopen dagen kwam er veel nieuws over supermarkten die hun online verkoop zien exploderen. Hoe meer mensen dus online kopen, hoe meer opslagruimte er nodig is. En dan is daar WDP. Het Wolvertemse bedrijf verhuurt magazijnen en heeft onder andere de Nederlandse webshop Wehkamp als klant.

Op de tweede plaats eindigt Galapagos, dat woensdag nog een pandoering van 25 procent kreeg. Donderdag eindigt de Belgische biotech’er 2,8 procent in het groen.

De vastgoedgroep Cofinimmo sluit de top 3 af. Die gaat 2,8 procent hoger. Op de vierde plaats opnieuw een vastgoedaandeel. De zorgvastgoedgroep Aedifica doet er 2,7 procent bij.

Graspollen

Op de brede beurs gaat Asit Biotech 14 procent onderuit. Het bedrijf zit al een tijd in een lastig parket. In november bleek dat zijn middel tegen graspollenallergie eigenlijk niet werkt, wat het geloof in het Luikse bedrijf helemaal onderuit haalde. Ondertussen vroeg het bescherming aan tegen zijn schuldeisers en heeft het nog maar een kleine twee maanden tijd om met een reddingsplan te komen.

De brede Europese index EuroStoxx50 sloot 1,2 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20