Belgische biotechbelofte ASIT in zware geldnood na flop met hooikoortsmiddel

Het Belgische biotechbedrijf ASIT vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Eerder moest het bedrijf toegeven dat zijn middel tegen hooikoorts veel slechter werkt dan gedacht.

ASIT Biotech kreeg vorige maand een pandoering op de beurs nadat uit grootschalige testen bleek dat zijn mogelijke geneesmiddel tegen graspollenallergie niet goed werkt.

Het is nu alle hens aan dek om het bedrijf van de ondergang te redden. ASIT Biotech zegt in het komende halfjaar ‘zijn strategische opties te willen verkennen om de aandeelhouderswaarde te behouden’ en ‘de organisatie te willen inkrimpen’ om het gebrek aan cash tot een minimum te herleiden.

Er zit nog 3,7 miljoen euro in de kas. Wellicht zullen medewerkers het bedrijf moeten verlaten. ASIT telde eind vorig jaar 20 werknemers en 8 zelfstandige medewerkers. De wetenschappelijke focus verschuift van hooikoorts naar voedselallergieën.

De bescherming tegen schuldeisers moet het management toelaten de schuldenberg te herschikken en het bedrijf weer op de rails krijgen, klinkt het. Daarbij wordt gezocht naar een mogelijke overnemer of partner.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20