Europese beurzen gaan met een lichte winst van start

De Brusselse beurs is dinsdag met een lichte winst van start gegaan. Beleggers blijken zich nog altijd enigszins te laten leiden door het optimisme rond het bereikte brexitakkoord en door de overeenkomst die in de Verenigde Staten uiteindelijk toch nog kon worden gemeld over een economisch steunpakket om de impact van de coronacrisis te helpen opvangen.

Ook elders in Europa lieten de beurzen een gelijkaardig sentiment optekenen.

Zwakke dollar

De Bel20 ging kort na de opening van de beursdag 0,5 procent hoger tot 3.680,67 punten. Eén van de grote winnaars was brouwer AB InBev, die een winst met 0,5 procent kon melden. Het aandeel profiteerde van de zwakke Amerikaanse dollar.

De schuldenlast van het bierconcern staat immers in dollar in de boeken genoteerd. Door de lagere notering van de Amerikaanse munt doet ook het schuldenvolume van de brouwer afnemen.

De vastgoedgroep Care Property Invest, die zijn portefeuille in Nederland verder uitbreidt, registreerde eveneens een stijging met 0,2 procent. Het biofarmabedrijf Galapagos moest 0,3 procent aan waarde inleveren.

Vastgoedontwikkelaar Atenor boekte een gelijkaardige inkrimping na de aankondiging van een nieuw project in Nederland. Zorgvastgoedgroep Care Property Invest, die eveneens een nieuwe investering in Nederland meldde, kon daarentegen op een winst van 0,2 procent rekenen.

Europa

Ook elders in Europa lieten de beurzen bij de start van de werkdag positieve geluiden horen. In Amsterdam liet de AEX-index een winst met 0,2 procent tot 627,59 punten optekenen. In Frankfurt en Parijs gingen de beurzen met een stijging tot 1,5 procent van start.

Op de Londense beurs is er vandaag geen activiteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20