Europa heeft nog 10 jaar nodig om militair zelfvoorzienend te worden

Samengevat: Europa streeft ernaar om zijn militaire capaciteiten te versterken. Geconfronteerd met de dreiging van Russische expansie en de onzekerheid van Amerikaanse steun. Dit proces is echter complex en traag, waardoor het continent kwetsbaar blijft. De inspanningen van het continent laten zien dat het minstens nog 10 jaar nodig heeft om zichzelf onafhankelijk te verdedigen.

Waarom is dit belangrijk?

De capaciteit van Europa om zichzelf te verdedigen is cruciaal voor de geopolitieke stabiliteit en de veiligheid van het continent. Het vermogen om onafhankelijk te handelen in tijden van crisis vermindert de afhankelijkheid van externe machten en versterkt de positie van Europa op het wereldtoneel.

In het nieuws. De voorbereidingen van Europa om zelfvoorzienend te zijn in zijn defensie lopen minimum tien jaar achter, schrijft het persagentschap Bloomberg.

  • De mogelijkheid dat Rusland een NAVO-lidstaat zou kunnen aanvallen binnen drie tot vijf jaar, verhoogt de urgentie. Verschillende Europese politici hebben al opmerkingen in die aard gemaakt.
  • De impact van Donald Trumps opmerkingen over het verwelkomen van een Russische aanval op niet-nalevende NAVO-leden benadrukt de risico's v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer