EU bereikt akkoord over 13e sanctiepakket tegen Rusland: een druppel op een hete plaat?

Na de dood van oppositieleider Aleksej Navalny onder verdachte omstandigheden, maakt de Europese Unie direct werk van een volgend sanctiepakket tegen Rusland. En ook de VS spreken van een nieuw en “verregaand” pakket dat het land wil doorvoeren.

Waarom is dit belangrijk?

Met sancties hoopt het Westen Rusland in een hoek te drijven en te 'bestraffen' voor de oorlog in Oekraïne. De recente dood van verzetsleider Navalny maakt veel los. Tegelijk wil niemand de economie schaden, dus het dertiende EU-sanctiepakket lijkt nogal zwak te worden.

In het nieuws: De Europese leiders hebben een akkoord bereikt over het dertiende sanctiepakket tegen Rusland.

  • Het Belgisch voorzitterschap van de Europese Raad liet woensdagochtend weten dat er een principeakkoord is over nieuwe sancties, "een van de breedste goedgekeurd door de EU". Het akkoord zal nu neergeschreven worden en wordt formeel goedgekeurd voor 24 februari. Dat is een symbolische datum: het zal dan twee jaar geleden zijn dat Rusland zijn nieuwe aanvalsoorlog op Oekraïne beg
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer