Energiepremie komt er pas in december

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft in een interview met La Première (RTBF) gezegd dat we de energiepremie vanaf december zullen krijgen. Het was nochtans de bedoeling om de gezinnen al vanaf deze maand die tegemoetkoming uit te betalen.

Waarom is dit belangrijk?

De federale regering wil met een zogenaamd basispakket energie de energiefactuur voor de gezinnen drukken. In het oorspronkelijke plan stond er dat zij tussen november 2022 en maart 2023 maandelijks 196 euro voor gas en elektriciteit zouden krijgen, via de voorschotfacturen. De uitbetaling van de eerste premie wordt nu met een maand uitgesteld.

Het nieuws: door technische problemen bij de energieleveranciers ziet de federale regering zich genoodzaakt om de uitbetaling van eerste energiepremie voor gezinnen met een maand uit te stellen.

  • "We hebben al het mogelijke geprobeerd om de tegemoetkoming al in november op de factuur te krijgen, maar dat bleek onmogelijk", zei de premier in een reactie tegenover La Première. "Het is een maatregel die moeilijk uit te voeren is omdat de facturen grondig uitgevlooid moeten worden."
  • De ui
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.