Elon Musk vliegt binnenkort naar de ruimte, maar niet met SpaceX

SpaceX-oprichter Elon Musk gaat binnenkort zijn bedrijf ontrouw zijn door met een ruimtevliegtuig van Virgin Galactic naar de ruimte vliegen.

Elon Musk heeft nooit zijn belangstelling voor ruimteonderzoek onder stoelen of banken gestoken, noch zijn droom om ooit naar Mars te gaan. Terwijl dit laatste project nog verschillende jaren op zich zal laten wachten, zou zijn eerste tripje naar de ruimte er wel eens sneller kunnen komen dan verwacht. Volgens de Britse krant The Times heeft Elon Musk al een ticket gekocht voor een toeristische vlucht naar de ruimte. Een vlucht die niet verzorgd zou worden door SpaceX, zijn bedrijf, maar door een concurrent: Virgin Galactic.

De excentrieke miljardair zou zich tot Virgin Galactic wenden om voor enkele minuten de aarde vanuit de ruimte te bewonderen. Een ietwat verrassende keuze, aangezien de twee bedrijven in sommige opzichten rivalen zijn. Maar het feit dat het bedrijf van Richard Branson op 11 juli de eerste toeristische ruimtevlucht maakte, verklaart de keuze van Musk. Virgin Galactic ligt in dit opzicht voor op SpaceX. De eerste toeristische ruimtevluchten aan boord van een SpaceX-capsule zijn in het beste geval pas voor volgend jaar gepland.

“Elon is een vriend van me en misschien reis ik op een dag met een van zijn vliegtuigen”, zei Richard Branson aan The Times. Die uitspraak doet de geruchtenmolen draaien over een eventuele samenwerking tussen Virgin Galactic en SpaceX. 

Terwijl Elon Musk zijn steun heeft betuigd aan Virgin Galactic door een ticket te boeken voor een van de komende ruimtemissies, is Jeff Bezos veel minder enthousiast over de prestatie van zijn concurrent. Om geen gezichtsverlies te lijden, plaatste Blue Origin op zijn Twitter-account een vergelijking van de ruimtevluchten van het bedrijf met die van Virgin Galactic. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20