El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan

El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig heeft gelegaliseerd als betaalmiddel, heeft na de recente dip van Bitcoin 420 nieuwe munten gekocht. In totaal bezit het Latijns-Amerikaanse land al 1.120 BTC.

Waarom is dit belangrijk?

El Salvador was het eerste land ter wereld dat Bitcoin volledig legaliseerde. Dat betekent dat de inwoners de digitale munt kunnen gebruiken in het dagdagelijkse leven. Ze kunnen onder meer boodschappen doen en betalen met BTC. Het land zelf beschikt ook over een voorraad BTC. El Salvador profiteerde van de recente BTC-dip om een nieuwe voorraad digitale munten in te slaan.

Bitcoin zat eerder deze maand even op recordkoers. De grootste cryptomunt op de markt was op het hoogtepunt ruim 66.000 dollar waard. De daaropvolgende dagen moest de munt weliswaar opnieuw terrein prijsgeven. BTC dook zelfs even onder de symbolische grens van 60.000 dollar.

“We hebben de dip gekocht”

De recente BTC-dip was voor El Salvador het signaal om nieuwe Bitcoins in te slaan. Nayib Bukele, de president van El Salvador, liet via Twitter weten dat zijn regering 420 nieuwe BTC heeft gekocht. “Het was lang wachten, maar het was het waard. We hebben de dip gekocht”, liet hij via Twitter weten.

Kort na zijn eerste tweet stuurde hij een nieuw bericht de wereld in met de boodschap dat “de aankoop al rendeert.” In de tijd tussen de tweets was de waarde van de Bitcoin-voorraad van het land toegenomen met 0,4 procent, oftewel 100.000 dollar. Dat laat de cryptonieuwssite Cointelegraph weten. Het land heeft tot nu toe Bitcoins gekocht aan een gemiddelde aankoopprijs van 53.300 dollar.

El Salvador koopt stelselmatig BTC

El Salvador kocht voor het eerst twee bundels van 200 BTC op 6 september, gevolgd door een aankoop van 150 BTC een dag later. 7 september was overigens de dag waarop het land van Bukele de munt legaliseerde. Op 19 september kocht El Salvador nog eens 150 BTC, waardoor de regering 700 Bitcoins bezat. De meest recente aankoop brengt het totaal dus op 1.120 BTC.

De 420 BTC die El Salvador kocht, zijn op basis van de huidige koers (61.100 dollar) zo’n 25,6 miljoen dollar waard. In totaal bezit het Latijns-Amerikaanse land momenteel zo’n 68,4 miljoen dollar aan BTC.

El Salvador lijkt zich op het eerste gezicht geen zorgen te maken over de volatiele koersbewegingen die gepaard gaan met de cryptomunt. Douglas Rodriguez, hoofd van de centrale bank van El Salvador, zei eerder deze maand aan Bloomberg dat “het Latijns-Amerikaanse land blijft investeren in de verwachting dat Bitcoin snel zijn reputatie als speculatief beleggingsinstrument zal verliezen en een legitiem betalingssysteem zal worden.”

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20