Bitcoin zakt onder 60.000 dollar; enthousiasme over lancering futures-ETF zwakt af

’s Werelds grootste cryptomunt Bitcoin (BTC) zakte op woensdag weer onder de 60.000 dollar, aldus persbureau Bloomberg. 58.770,34 dollar was de laagste intraday koers in twee weken. Op donderdag schommelt de prijs rond de 59.000 dollar.

Bitcoin gleed woensdag onder de 60.000 dollar – zijn laagste prijs in twee weken – terwijl beleggers cashen op de recente rally’s van de cryptomunt naar all-time highs.

ETF

Beleggers stuwden de Bitcoin naar nieuwe all-time highs deze maand.

  • Hun enthousiasme werd aangevuurd door de eerste, aan Bitcoin-futures gelinkte ETF die vorige week door ProShares op de beurs werd gelanceerd.
  • De ProShares Bitcoin Strategy-ETF bracht alleen al op de dag van de lancering meer dan een half miljard dollar aan activa binnen en was de snelste ETF die 1 miljard dollar aan beheerd vermogen verzamelde.
  • Beleggers stuwden de prijs van Bitcoin naar een historisch hoogtepunt rond 67.000 dollar na de lancering. Sindsdien zijn beleggers begonnen met het nemen van winsten, meldt cryptonieuwssite CoinDesk.

Liquidaties

De totale liquidaties van Bitcoin overschreden dinsdag de 700 miljoen dollar, het hoogste niveau sinds september, volgens gegevens van bybt.com.

Nog steeds 36 procent gestegen

Ondanks de liquidaties is de cryptomunt nog steeds 36% gestegen in de afgelopen 30 dagen.

100.000 dollar

De lancering van aan Bitcoin-gelinkte fondsen heeft verschillende analisten doen voorspellen dat de prijs van de cryptomunt voorbij de 100.000 dollar kan schieten door de toenemende vraag van beleggers.

Meer
Mijn Volglijst

Economie eurozone groeit iets harder dan gedacht

07/12/2021 10:07

(ABM FN-Dow Jones) De economie in de eurozone is in het derde kwartaal fractioneel harder gegroeid. Dit bleek dinsdag uit nieuwe cijfers van Eurostat het statistiekbureau van de Europese Unie.

Het bruto binnenlands product steeg, zoals voorlopige cijfers al lieten zien, met 2,2 procent op kwartaalbasis. In het tweede kwartaal steeg het bbp ook met 2,2 procent. 

Op jaarbasis groeide de economie in de eurozone afgelopen kwartaal met 3,9 tegen een eerder gemelde 3,7 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20