Gouden tijden voor cryptostieren: opnieuw maakt een Bitcoin-futures ETF zich klaar voor lancering op de beurs

Vermogensbeheerder VanEck lanceert volgende week een exchange-traded fund (ETF) dat gekoppeld is aan Bitcoin-futures. De bekendmaking van deze lancering volgt slechts enkele dagen op het succesvolle debuut van het allereerste beleggingsproduct van die soort op een Amerikaanse beurs.

VanEck lijkt klaar om volgende week zijn Bitcoin-futures ETF te lanceren onder de ticker “XBTF”. Dat blijkt uit een aangepaste indiening bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) op 20 oktober. De SEC heeft toestemming gegeven om het fonds te lanceren na 23 oktober, maar dat zal dan waarschijnlijk op zijn vroegst op 25 of 26 oktober zijn. Het fonds zal worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange.

Ook dit fonds zal, net als dat van ProShares, de prijs van Bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) volgen. Het zal dus evenmin zelf Bitcoins aanhouden.

Andere nieuwe ETF’s

Mogelijk wordt dit dus de tweede Bitcoin futures-ETF die naar de beurs trekt in de VS. Volgens persagentschap Bloomberg, echter, lanceert investeringsgroep Valkyrie haar ETF nog deze week. Invesco trok dan weer zijn aanvraag begin deze week plotseling in.

De Bitcoin-futures ETF van ProShares bracht op zijn lanceringsdag naar verluidt 570 miljoen dollar aan activa op. Het was het op één na meest verhandelde fonds, met een omzet van bijna 1 miljard dollar en meer dan 24 miljoen uitgewisselde aandelen, volgens gegevens van Bloomberg.

Bitcoin steeg woensdag naar een nieuwe recordhoogte van 66.930,39 dollar, volgens CoinMarketCap.

(evb)

Meer
Mijn Volglijst

Evergrande krijgt hulp Chinese overheid - media

05/12/2021 19:13

(ABM FN-Dow Jones) Het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande Group heeft de hulp ingeroepen van de Chinese overheid en ook gekregen. 

Volgens staatmediabedrijf Xinhua is er dit weekend een gesprek geweest tussen een provinciale overheid en de voorzitter van Evergrande en is besloten dat een werkgroep naar het bedrijf wordt gestuurd.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20