Eiffeltoren weer open (als u met de trap naar boven wil)

Wie niet kan wachten om de Eiffeltoren in Parijs weer te bezoeken, moet daar wel een stevige sportieve uitdaging voor over hebben. Uit schrik voor besmettingen blijven de liften nog eventjes gesloten.

Momenteel zijn de medewerkers van het Franse monument nog de laatste voorbereidingen aan het treffen, maar vanaf 25 juni zwaaien de spreekwoordelijke deuren van de Eiffeltoren weer open. Drie maanden mocht niemand naar boven, wat de langste sluiting in de naoorlogse geschiedenis van de 131 jaar oude toren betekende.

Om de heropstart in goede banen te leiden, zijn er enkele veiligheidsmaatregelen in voege. Zo kunnen bezoekers voorlopig niet hoger dan de tweede verdieping en is het gebruik van de liften uit den boze. Voorts is er een eenrichtingssysteem op de trappen en moeten alle bezoekers ouder dan 11 jaar een mondmasker dragen.

‘Om mensen aan te trekken, is het belangrijk dat er veiligheidsmaatregelen genomen worden’, legt directeur Patrick Branco Ruivo uit. Omdat de toeristische sector nog volop aan het opstarten is, denkt hij dat vooral binnenlandse toeristen op bezoek zullen komen. ‘Voor het Franse publiek is dit het ideale moment om naar de Eiffeltoren te komen’, stelt hij.

Patrick Branco Ruivo – Isopix

Lees ook: La vie en rose: dit zijn de 25 mooiste Franse dorpjes

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20