Druk Covid-19 op Belgische ziekenhuizen neemt verder af

De druk van de coronapandemie op de Belgische ziekenhuizen kent een verdere lichte vermindering. Dat blijkt uit statistieken van het gezondheidsinstituut Sciensano, die over de voorbije zevendaagse periode een verdere daling van de ziekenhuisopnames aangaven. Ook de bezetting van de diensten intensieve zorgen met coronapatiënten nam af.

De cijfers van Sciensano geven aan dat de voorbije zevendaagse periode in België elk etmaal gemiddeld 2.993 personen besmet zijn geraakt. Dat betekende wel een stijging met 1 procent tegenover de periode voordien. In totaal zijn in België tot nu toe ruim 1,02 miljoen besmettingen gemeld.

Ziekenhuizen

In de ziekenhuizen dienden de voorbije periode dagelijks gemiddeld 154,1 patiënten met een coronadiagnose te worden opgenomen. Daar kon een daling met 14 procent worden opgetekend in vergelijking met de periode voordien.

In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel nog 2.024 coronapatiënten behandeld. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover de vorige week. De druk op de diensten intensieve zorgen nam met 13 procent af tot 657 patiënten.

Ook bij de overlijdens werd dezelfde dalende trend opgemerkt. De voorbije periode eiste de besmetting in België immers gemiddeld 36,9 levens per dag. Dat was 0,8 procent minder dan de periode voordien. In België heeft het virus Covid-19 inmiddels al aan 24.630 mensen het leven gekost.

Vaccinatie

Verder kon Sciensano ook nog melden dat de positiviteitsratio eveneens zijn dalende trend verder zet. Bij tests blijken nu nog gemiddeld 6,4 procent positieve reacties te worden opgetekend. Er worden momenteel gemiddeld bijna 52.590 tests per dag afgenomen. Dat was een stijging met 11 procent tegenover de periode voordien.

Inmiddels hebben ook al meer dan 3,7 miljoen Belgen een eerste vaccinatie gekregen, terwijl bijna 1,2 miljoen mensen al volledig is gevaccineerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20