Dow Jones nadert grens van 30.000 punten, Tesla krijgt koopadvies van Morgan Stanley

Omstreeks 18.00 uur Belgische tijd koerst de Dow Jones 0,28 procent hoger, richting de grens van 30.000 punten. Ook de brede beursindex S&P500 gaat 0,25 procent hoger, net als de technologiebeurs Nasdaq die 0,31 procent wint.

Voor het eerst in meer dan drie jaar tijd stelt de zakenbank Morgan Stanley zijn advies voor elektrische wagenbouwer Tesla bij. Het gaat van ‘houden’ naar ‘kopen’, terwijl het koersdoel liefst 50 procent hoger getrokken wordt. De opvallende demarche van analist Adam Jones komt er kort na de aankondiging dat het bedrijf van Elon Musk vanaf 21 december in de S&P500 prijkt. Het aandeel van Tesla wint 9,66 procent.

Het vliegverbod voor de 737 MAX-vliegtuigen van de Amerikaanse constructeur Boeing wordt opgeheven in de Verenigde Staten. Een van de voorwaarden is dat er in de vliegtuigen nieuwe besturingssoftware wordt geïnstalleerd, zo kondigde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA woensdag aan. Het zal wel nog een tijd duren vooraleer de toestellen ook effectief weer beginnen vliegen. Boeing doet er 1,07 procent bij.

Pfizer gaat binnen enkele dagen de versnelde goedkeuring voor zijn coronavaccin aanvragen bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA. Uit volledige studieresultaten van de klinische proeven blijkt dat het vaccin voor 95 procent doeltreffend is. Er werden 170 bevestigde coronagevallen geëvalueerd, waarbij 162 gevallen werden waargenomen in de placebogroep, tegenover 8 in de vaccinatiegroep. Het aandeel gaat 1,69 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20