Dogecoin-miljonair geeft 1 miljoen DOGE weg als promotiestunt voor nieuwe game

Gary Lachance wil de “schenkcultuur” in de cryptowereld nieuw leven inblazen.

In het nieuws: Gary Lachance, een vroege Dogecoin-investeerder en oprichter van de open source feestbeweging Decentralized Dance Party, geeft 1 miljoen Dogecoins weg om zijn nieuwste onderneming een duwtje in de rug te geven.

 • Zaterdag lanceert hij een op blockchain gebouwd game waarin spelers beloond worden met niet-fungibele tokens (NFT’s) en Dogecoin
 • Om dit feest op gang te brengen, doneert Lachance meer dan 1 miljoen DOGE (ter waarde van ongeveer 260.000 dollar) om beloningen in het spel te oogsten en de ontwikkeling te helpen financieren – hoewel veel van het werk vrijwillig is gedaan. 
 • “Dat is het grootste deel van mijn DOGE; ik zal geen miljonair zijn zodra ik dat weggeef,” zei Lachance.
  • Gevraagd naar bewijs, zette hij zijn zonnebril af en zei dat je nooit kunt “bewijzen hoeveel crypto je niet hebt,” schrijft cryptosite Coindesk.

Belangrijk om te weten: De bètaversie van Million Doge Disco combineert elementen van augmented reality (AR) games, zoals Pokemon Go, en de Decentralized Dance Party, waarin mensen in de echte wereld digitale personages genaamd ‘Dogeagotchi’ tegenkomen en ermee dansen. 

Grapmunt 

Dogecoin heeft een interessant jaar achter de rug. De cryptomunt die in 2013 werd gecreëerd om “zo belachelijk mogelijk” te zijn, zat af en toe Bitcoin op de hielen. De grapmunt groeide uit tot een van de meest herkenbare en opmerkelijke assets in de sector, met een marktkapitalisatie van 32 miljard dollar en een toegewijde fanbase. 

 • Lachance was een van de eerste investeerders van Dogecoin, aangetrokken door de vriendelijke en gulle instelling van de gemeenschap. “Eindelijk is er een grappige, domme versie van Bitcoin die goed is,” zei hij. 

“Schenkcultuur”

DOGE wist geleidelijk aan z’n nut te bewijzen als internetvaluta voor ingewijden. Een steeds groter wordende tokenvoorraad moedigde het uitgeven aan en er ontstond een heuse “schenkcultuur”. 

 • Reddit-gebruikers gaven Doge willekeurig aan anderen. 
 • Houders betaalden de reis van het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Spelen. 
 • Lachance, die een Camp Dogecoin organiseerde op het Burning Man festival en een DogeCon in Vancouver, Brits Columbia, deelde duizenden Shiba Inu-stickers (en Dogecoins) uit aan vreemden. 

“Dat soort vrijgevigheid en luchthartigheid is nu niet meer zo gebruikelijk in de cryptowereld als het vroeger was,” liet Lachance nog optekenen.

 • Zijn motivatie voor Doge Disco is dan ook om “de cultuur van het schenken nieuw leven in te blazen.” 
 • Hij hoopt dat spelers geïnspireerd raken om de weggeefacties te helpen financieren als zijn voorraad op is. 
 • Een andere ambitie is om een “feestlaag” bovenop de realiteit te bouwen, “waardoor iedereen, waar dan ook, direct in een parallelle dimensie kan stappen die leeft van geluid, licht en positieve vibes,” aldus de website van het project. Spelers kunnen worden verblijd met een dagelijkse dosis “hondse wijsheid”.

Niet alleen zweverigheid. “Het klinkt misschien alsof Lachance in een alternatief universum leeft ver voorbij de metaverse, maar het project is echt genoeg,” schrijft Coindesk nog. 

De game is gebouwd op de blockchain en het AR-ontwikkelingsplatform BLOCKv, met koppelingen naar Ethereum en de Dogecoin-blockchain. De coins in het spel zijn tokens, hoewel spelers echte munten zullen ontvangen van een custodial wallet “met slechts een klik,” liet Lachance nog optekenen.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20