Dogecoin-medeoprichter zit met slechts 40.000 dollar in DOGE

Billy Markus, medebedenker van de allereerste grapmunt Dogecoin, uitte op Twitter zijn frustratie over online trollen. Ook onthulde hij – haast terloops – hoeveel munten hij aanhoudt: 220.000 DOGE, ruwweg 40.000 dollar tegen de huidige prijzen.

In een Twitter-thread die hij plaatste op zondag, herhaalde Markus, pseudoniem: Shibetoshi Nakamoto, dat hij niet langer werkt aan het Dogecoin-project.

“Ik zit niet in het project”, schreef Markus. “Ik ben een lid van de gemeenschap. Ik heb ongeveer 220 duizend DOGE in mijn bezit.”

Markus zei verder dat hij nooit meer zal terugkeren in het programmeerteam van zijn creatie. “Werken aan een crypto-project is verschrikkelijk”, schreef hij, “zoals ik eigenlijk heb ontdekt hoe meer je voor mensen doet, hoe meer autoriteit ze zich aanmeten en hoe slechter ze je behandelen.”

Intimidatie

Ondanks zijn frustraties zegt Markus dat hij respect heeft voor de ontwikkelaars die zich vrijwillig hebben aangemeld om door te gaan met het Dogecoin-project.

“Ik zal degenen verdedigen die naar mijn gevoel actief de industrie beter maken”, zei hij. “Ik zal degenen ontmoedigen van wie ik het gevoel heb dat ze dat niet doen.”

Dit is niet de eerste keer dat Billy Marcus dit jaar over Dogecoin praat. Afgelopen januari tweette hij dat hij het project 7 jaar geleden verliet vanwege intimidatie door leden van de crypto-gemeenschap.

Musk

Dogecoin, in 2013 gelanceerd door Jackson Palmer en Billy Markus als grap, is uitgegroeid tot een zeer populair digitaal actief. Het heeft z’n succes te danken aan een bloeiende gemeenschap met als belangrijkste supporter Elon Musk. De techmiljardair heeft DOGE dit jaar herhaaldelijk aangeprezen, vaak met aantoonbare invloed op de prijs. Nadat zijn bedrijf Tesla uit milieuoverwegingen afzag van het accepteren van Bitcoin-betalingen, omarmde Musk Dogecoin nog militanter. Hij heeft ook op afstand samengewerkt met Dogecoin-ontwikkelaars, en vorige week nog twitterde hij naar Markus dat hij “pro DOGE” is.

Ironisch genoeg heeft Shiba Inu (SHIB), gemaakt als een parodie op DOGE, beter gepresteerd dan DOGE in 2021, met een stijging van 42.000% versus DOGE’s prijsstijging van 3.000%.

Toch is SHIB slechts een fractie van een dollarcent waard, terwijl DOGE tegen 20 cent wordt verhandeld. Het is momenteel de 12de cryptomunt, met een market cap van 24 miljard dollar, volgens datasite CoinMarketCap.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20