Dogecoin grootste daler op rode cryptomarkt

Heel wat cryptomunten zagen dinsdag opnieuw een aanzienlijk deel van hun waarde in rook opgaan. Met een daling van ruim 25 procent was Dogecoin (DOGE) de grootste verliezer van de honderd meest waardevolle cryptomunten.

Waarom is dit belangrijk?

Dogecoin blijft tot op vandaag een van de meest populaire cryptomunten op de markt. Ondanks de de forse dalingen van de afgelopen weken heeft de grapmunt nog altijd een marktwaarde van 24 miljard dollar. Er zijn met andere woorden nog veel beleggers die een blootstelling aan DOGE hebben.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de neerwaartse spiraal waar veel cryptomunten zich in bevinden. Die waardeverminderingen kregen maandag een extra boost nadat China heeft beslist om het ‘minen’ verder aan banden te leggen. De cryptomarkt heeft tussen vrijdag en maandag maar liefst 300 miljard dollar in rook zien opgaan.

27 procent verlies voor Dogecoin

De cryptomarkt breide dinsdagvoormiddag een vervolg aan die neerwaartse trend. Nagenoeg alle cryptokoersen kleurden omstreeks 11 uur ’s ochtends rood. Het grootste verlies was voor Dogecoin. Die munt was maar liefst 27 procent minder waard in vergelijking met 24 uur eerder. Voor de grapmunt betaal je momenteel 0,18 dollar. Op het dieptepunt was de waarde dinsdagochtend zelfs even gezakt tot bijna 0,16 dollar.

Koersverloop Dogecoin afgelopen 24 uur – Bron: Coinmarketcap

Door die immense daling heeft DOGE ook enkele posities moeten prijsgeven in de rangschikking van de cryptomunten met de grootste marktwaarde. Op dit moment is de grapmunt de achtste meest waardevolle cryptomunt. Voorheen stond Dogecoin nog op de zesde plaats. De totale marktwaarde van de memecoin bedraagt momenteel 24 miljard dollar.

Geen enkele andere cryptomunt in de top 100 van munten met de grootste marktwaarde heeft tijdens diezelfde tijdspanne een groter verlies opgetekend. Zo bleef het verlies voor Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld beperkt tot 5,5 procent. De totale cryptomarkt is volgens Coinmarketcap, een site die cryptokoersen volgt, sinds de afgelopen 24 uur 7,8 procent minder waard.

Musk blijft stil

Het is niet meteen duidelijk waarom Dogecoin zo zwaar in de klappen deelt. Neel Kashkari, de voorzitter van de Federal Reserve Bank in Minneapolis, heeft zich onlangs wel kritisch geuit over de Dogecoin. In een LinkedIn-gesprek zei hij dat DOGE een voorbeeld is van ponzifraude.

Voorts heeft Elon Musk de afgelopen weken weinig tot niet getweet over de grapmunt. In het verleden heeft de Teslabaas Dogecoin meermaals naar omhoog getweet. Op 8 mei schoot de munt naar een recordhoogte. Aanleiding was toen het optreden van Musk in Saturday Night Live. Voor zijn tv-optreden was de munt even 0,73 dollar waard. Sindsdien zit de koers in dalende lijn.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20