Medeoprichter Coinbase: ‘Wijs Dogecoin niet te snel af’

Fred Ehrsam, de medeoprichter van het cryptohandelsplatform Coinbase, sluit niet uit dat een memecoin, zoals Dogecoin (DOGE), zich kan ontpoppen tot iets dat echte vooruitgang boekt. ‘Wijs DOGE dan ook niet te snel af’, zei hij in een interview met Bloomberg TV.

Ehrsam heeft tijdens een interview met Bloomberg TV een lans gebroken voor Dogecoin, de welbekende grapmunt. Volgens hem gaat er veel potentieel schuil achter de cryptomunt. Hij reageerde daarmee op de vraag of Dogecoin ‘een hustle’ is. De journalist in kwestie verwees daarmee naar het optreden van Elon Musk in Saturday Night Live in mei. De baas van Tesla zei toen tijdens een sketch dat Dogecoin een ‘hustle’ is. De cryptomunt maakte eerder deze maand zijn debuut op Coinbase.

Opportuniteit voor de VS

Ehrsam gelooft ook dat crypto de volgende ‘internet-sized’ opportuniteit is voor de Verenigde Staten (VS) en het potentieel heeft om ‘evenveel, zoniet meer banen te creëren dan het internet’. ‘Ik denk dat het een oplossing kan bieden voor de privacyproblemen waar we het de laatste tien jaar met grote techbedrijven over hebben gehad’, aldus de medeoprichter van Coinbase.

Billy Markus, de medeoprichter van Dogecoin, zei maandag via Twitter dat het succes van de grapmunt afhangt van de bijdrages die Dogecoineigenaars leveren, zoals ‘de creatie van memes’ en ‘schenkingen aan goede doelen’. In diezelfde tweet zei hij dat Dogecoin zal falen als mensen ‘met de vinger wijzen naar de crypto’s , in plaats van bij te dragen aan het succes ervan’. Markus gebruikt de schuilnaam ‘Shibetoshi Nakamoto’ op het socialemediaplatform.

Op het moment van dit schrijven betaalt u 0,316 dollar voor de cryptomunt. Dat is ruim de helft minder dan op het hoogtepunt in mei. Toen was DOGE 0,736 dollar waard. Ondanks de recente dalingen blijft DOGE met een marktwaarde van ruim 41 miljard dollar de zesde grootste cryptomunt.

Koersverloop Dogecoin afgelopen drie maanden – Bron: Coinmarketcap

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20