Alweer doet een tweet van Elon Musk Bitcoin de das om: waarde cryptomunt dondert onder de 46.000 dollar

Bitcoin daalt nadat Tesla-CEO Elon Musk -in een tweet van één woord- suggereert dat Tesla holdings van de cryptovaluta heeft gedumpt. Ook voor de altcoins ziet het er momenteel niet goed uit. 

  • Elon Musk impliceerde zondagmiddag bij een Twitter-uitwisseling dat de maker van elektrische voertuigen de rest van zijn Bitcoin holdings verkocht of zou kunnen verkopen. Dit duwde de waarde van de digitale munt naar beneden.
    • Op het moment van schrijven is de waarde van 1 BTC 43.583.97 dollar, een daling van 9,51 procent tegenover gisteren.
  • Eerder had Musk nochtans gezegd dat Tesla van plan was om de Bitcoin die het bedrijf heeft te houden in plaats van te verkopen. Hij voegde dit toe aan de aankondiging dat Tesla BTC als betaalmiddel ging schrappen; het mijnproces van de cryptomunt zou te weinig duurzaam zijn.
    • Niettemin blijft Musk wel Dogecoin promoten.
bron: twitter.com

Een Twitter-gebruiker die @CryptoWhale heet, zei: ‘Bitcoiners gaan zichzelf volgend kwartaal een klap verkopen als ze erachter komen dat Tesla de rest van hun holdings heeft gedumpt. Met de bakken haat die @elonmusk over zich heen krijgt, zou ik het hem niet kwalijk nemen…’

Musk antwoordde: ‘Inderdaad.’

Beurstoezichthouder

Musk geldt als een groot voorstander van cryptomunten en heeft het afgelopen jaar meerdere malen geholpen de prijzen van digitale munten, waaronder Bitcoin, te verhogen. 

In een verklaring voor Amerikaanse beurstoezichthouder SEC in februari onthulde Tesla dat het voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht. Het bedrijf zei later dat het een nettowinst van 101 miljoen boekte uit de verkoop van Bitcoin tijdens het kwartaal. Dat hielp om zijn nettowinst in het eerste kwartaal naar een recordhoogte te tillen, schrijft zakensite CNBC.

Koersverandering

Musk lijkt de afgelopen weken echter van koers te zijn veranderd ten gunste van de mememunt Dogecoin. Tesla heeft vorige week dan ook ‘aankopen van voertuigen met behulp van Bitcoin opgeschort,’ uit bezorgdheid over ‘het aanwenden van fossiele brandstoffen voor het mijnen van Bitcoin.’ De prijs van Bitcoin daalde ongeveer 5 procent in de eerste minuten na Musk’s aankondiging.

Musk heeft sindsdien op Twitter teruggeslagen op gebruikers die kritisch zijn over zijn houding ten opzichte van cryptovaluta. De invloedrijke durfkapitalist Fred Wilson, stichtend partner van Union Square Ventures, tweette vrijdag: ‘Hij speelt spelletjes. Het is moeilijk om iemand die dat doet serieus te nemen. Ik heb hierdoor het afgelopen jaar enorm veel respect voor hem verloren.’

Wilson voegde daaraan toe: ‘Diep respect voor wat hij doet met zijn talenten. Minder voor wat hij doet met zijn tweets.’

bron: twitter.com

Dogecoin

Musk blijft ook Dogecoin promoten, ondanks zijn bekentenis in comedyshow Saturday Night Live dat het een ‘hustle’ is. Zijn lucht- en ruimtevaartonderneming, SpaceX, kondigde vorige week aan dat het Dogecoin zou accepteren als betaling voor de lancering van ‘DOGE-1 missie naar de maan.’ Zijn steun heeft geholpen om de prijs van de munt op te krikken, wat de acceptatie onder sommige traders bevordert.

Zo heeft crypto-handelsplatform Coinbase gezegd dat het de digitale munt in de komende zes tot acht weken zou aanbieden. Andere onder beleggers populaire handelsplatformen -zoals Robinhood, Kraken en Binance- staan gebruikers al toe om Dogecoin te traden.

Bitcoin

De prijs van Bitcoin (BTC) zakte zondag voor de tweede keer in vier dagen onder de 46.000 dollar, wat het spookbeeld opwerpt van een diepere kortetermijncorrectie voor het vlaggenschip van de digitale valuta.

bron: TradingView

De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is 5 procent gedaald op de dag zelf, en meer dan 20 procent in de afgelopen zeven dagen.

De verkoop van BTC droeg bij aan een marktbrede correctie voor crypto-valuta’s, zoals Ethereum (ETH) daalde met 7 procent, Polkadot (DOT) daalde met 10 procent en Binance Coin (BNB) daalde met 3 procent.

Instellingen blijven BTC accumuleren

Ondanks ‘alle ruis in de markt zijn instellingen met steeds meer overtuiging Bitcoin aan het accumuleren’ schrijft Cointelegraph. Dat is volgens de cryptosite ‘onweerlegbaar bewijs dat de stierenmarkt nog lang niet voorbij is’.

Bitcoin Treasuries, dat de blootstelling van bedrijven en instellingen aan BTC bijhoudt, meldde zaterdag dat instellingen in de afgelopen 30 dagen 215.000 Bitcoin hebben geaccumuleerd. Dat staat gelijk aan ruwweg 10 miljard dollar.

Lees ook: Bitcoin vs. Ethereum: wat is het verschil en welke heeft de meest beloftevolle toekomst?

(jvdh)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.